ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prelungire concediu medical sau intrerupere temporara a muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In data de 06.03.2011 am avut un accident de munca si am c.m. pana in 04.12.2011 ultimele 90 zile prin comisie ministeriala.Am fost la medic la control si a constatat ca nu m-am refacut inca iar dansul mi-a spus ca nu mai poate sa-mi dea prelungire de c.m. Am mers la medicina muncii si mi-au spus ca nu sunt apt pt. serviciul care il am sunt ag. de paza si am avut fractura de peroneu+tibie am placa+7suruburi in picior. Se mai poate prelungi c.m. sau la cine trebuie sa ma adresez? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Lucian Adriano Lupsa
 User  Lucian Adriano Lupsa
a intrebat la 17 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2011
Este corecta afirmatia spune medicului privind prelungire concediului medical. Potrivit OUG 158/2005 actualizata, puteti beneficia de concediu medical 183 de zile lucratoare pe an, zile pe care insa dvs inca nu le-ati consumat. Inteleg din spusele dvs ca actualul concediu medical se incheie in luna decembrie. O eventuala prelungire a concediului medical ar putea fi propusa de medic dupa consumarea celor 183 de zile de CM, aceasta propunere avand ca scopt evitarea pensionarii pe caz de boala. Insa cel care poate lua o decizie in privinta relungirii acestui concediu peste cele 183 de zile este medicul expert al asigurarilor sociale, in scopul continuarii programului recuperator reducerea programului de lucru, reluarea activitatii in raport de pregatirea profesionala si de aptitudini ori pensionarea de invaliditate. In cazul in care se decide prelungirea CM, aceasta prelungire nu poate depasi 90 de zile in conformitate cu conform procedurilor stabilite de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari, impreuna cu CNAS, in functie de evolutia bolii sau a afectiunii si de rezultatele obtinute in urma programului de recuperare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024