ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca in contractul individual de munca programul de lucru este specificat de la 8 - 14:30, angajatorul poate sa il modifice de la 8-17 fara nici un act aditional sau vreo adresa?

Adaugata in: Concedii
Adina Adina
 User  Adina Adina
a intrebat la 25 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2012
Daca in contractul de munca apare deja orarul de lucru al salariatului, iar acesta se modifica ulterior, ar trebui intocmit un act aditional la contract prin care aceste elemente sa fie modificate. In Regulament se trece de obicei programul de lucru al unitatii, nu si program individualizat, pentru fiecare salariat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2012

Stabilirea programului de lucru intra in competenta de aprobare a angajatorului. Programul de lucru trebuie pusa de acord cu timpul normal de lucru negociat cu salariatii prin CIM.Se poate prelungi programul de lucru cu acordarea unei ore pentru pauza de masa. In orice caz , oricare ar fi motivul , angajatorul se consulta cu reprezentantii salariatilor si se aduce la cunostinta salariatilor sub semnatura.
Art. 134
1 In cazurile in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
2 Tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de o pauza de masa de cel putin 30 de minute, in cazul in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 4 ore si jumatate.
3 Pauzele, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se vor include in durata zilnica normala a timpului de munca

Art. 119 din codul muncii republicat
Angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat si de a supune controlului inspectiei muncii aceasta evidenta ori de cate ori este solicitat.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adina Adina
 User Adina Adina
a raspuns userului georgeta ganea la 25 Iun. 2012
Va multumesc pentru raspuns, dar in Regulamentul Intern se specifica clar, modificarea programului se poate face in felul urmator: 7-15:30 sau 8-16:30. Nu am primit nici o adresa, act aditionat , dar programul ni s-a comunicat verbal si suntem obligati sa ramanam pana la orele 17. daca nu s-a spus clar ca ne putem cauta altceva de lucru. As dori sa stiu daca e legal ceea ce au hotarat angajatorii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2012
Programul de lucru ,respectiv orele de intrare si de iesire de la program ,de regula ,se trece in Regulamentul Intern. Salariatilor li se aduce la cunostinta acest aspect ,sub semnatura.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024