ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reintoarcerea din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cui sau carui organism ar trebui sa ma adresesz in cazul in care, la reintoarcerea din CIC, angajatorul reprezentat de persoana de la resurse umane ma forteaza sa semnez un contract de munca prin care mi se ofera alt post, care nu are nici o legatura cu cel de pe care am plecat, si cu salariul diminuat, ba mai mult mi se adreseaza cu tonalitate ridicata cu motivatia ca nu mai este de acord patronul , cu toate ca pe postul de pe care am plecat este angajata o persoana pe perioada nedeterminata? Va rog frumos, daca imi puteti oferi si articolele din legile care se refera la acest tip de probleme. Va multumesc anticipat

Adaugata in: Concedii Cic
Io Io
 User  Io Io
a intrebat la 19 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2014
Angajatorul nu va poate forta sa semnati un alt contract de munca, se incalca dreptul libertatii la munca alegerea ei prevazut in Constitutie si in Codul muncii republicat.

Conform art. 10 (8) din legea 202/2002 la intoarcerea din CIC ar trebui sa fiti primita pe acelasi post sau unul echivalent, cu salariul detinut anterior intrarii in concediu, cu toate modificarile si majorarile aplicate intre timp pentru alti salariati comparabili. Altfel se poate socoti ca fiind un caz de discriminare.

Totodata, din punct de vedere legal, al Codului muncii mai precis, incadrarea unei persoane cu scopul de a inlocui un salariat aflat in perioada de suspendare se face numai pe baza unui contract pe perioada determinata, si nu nedeterminata. Iar in contract se trec motivul care sta la baza contractului (inlocuirea unui salariat) cat si numele acestuia.

Contractul dvs de munca, cel in baza caruia ati intrat in crestere copil, nu poate fi incetat oricum. Este obligatoriu ca angajatorul sa va mentina pe post 6 luni de la revenirea definitiva, cu exceptia cazurilor in care apare un faliment sau reorganizarea judiciara, cf. OUG 111/2010.

Depuneti o plangere la ITM si chiar la CNCD. Daca si in urma acestor controale situatia se va mentine neschimbata, puteti merge chiar in instanta.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart Ioana Popa Viviana Serni Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024