ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Incep prin a spune ca in data de 13 /01/2013 copilul meu a implinit 2 ani si incepand cu data de 14/01/2013 ar fi trebuit sa ma intorc la lucru,dar ne fiind bine informata nu am depus cerera de revenire ,discutand cu sefi mei astazi m-au informat ca postul se desfiintiaza si ca ma vor da in somaj...ceea ce este ok pentru mine ca mai stau cu copilul acasa....intrebarea mea este daca mai pot primi somaj-ul daca revenirea mea la lucru sa facut mai tarziu?
...multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii
Ramona D.
 User  Ramona D.
a intrebat la 13 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului RAMONA D. la 15 Feb. 2013
Puteti doar daca inceteaza contractul de munca din motive neimputabile dvs. Altfel nu aveti cum. Daca incetarea va avea loc din motive imputabile dvs nu veti primi somaj. Daca sunt in reorganizare judiciara si este o concediere legala, atunci primiti preavizul si apoi intrati in somaj, dupa incetare, la cererea dvs. Faptul ca ati revenit mai tarziu nu va afecteaza somajul, aveti stagiu de cotizare, pentru ca in cazul CIC stagiul se calculeaza in baza perioadelor lucrate anterior si dupa intrarea in CIC. Nu se ia in calcul perioada de concediu de maternitate.

Vedeti insa pe ce baza va concediza, daca este legala sau nu masura. O puteti contesta in instanta cand primiti decizia de concediere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ramona D.
 User Ramona D.
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Feb. 2013
...sper ca din cauza la greseala mea sa nu pierd somaj-ul,daca am lucrat din 1/11/2008pina in1/08/2009 cu contract de munca de doua ore iar in continuitate 1/08/2009 pana la1/03/2011 cu contract de munca pe 8 ore dupa care cu data de1/03/2011am intrat in concediu maternal...as putea sa primesc somaj chear daca am revenit la lucru mai tarziu?ce pot face?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ramona D.
 User Ramona D.
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Feb. 2013
..multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2013
Sunt mai multe probleme acolo. Dvs trebuia sa reveniti la lucru imediat dupa CIC, era de la sine inteles pentru ca dvs ati cerut in scris conmcediul pentru o anumita perioada de timp, pana la implinirea varstei de 2 ani. Ceea ce insemna acesta inceteaza dupa data de nastere a copilului. Dvs insa ati lipsit nemotivat timp de aproape o luna, fapta ce se califica drept abatere disciplinara pentru care angajatorul poate declansa o cercetare si va poate sanctiona.

Referitor la concediere, angajatorul incalca legea, daca nu se alfa in reorganizare judiciara sau faliment, pentru ca numai in aceste sitautii va poate concedia mai devreme de 6 luni de la revenirea din CIC sau in timpul suspendarii. Nu va poate concedia pe niciun alt motiv.

Acea luna poate afecta stagiul de cotizare pentru somaj dar nu neaparat. Depinde cat timp ati lucrat anterior intrarii in CIC. Stagiul trebuie sa fie de minm 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii dreptului si se calculeza prin cumularea perioadelor lucrate anterior intrarii in CIC si dupa revenire.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024