ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenirea din concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Fetita mea in data de 9 martie anul acesta a facut 2 ani. Normal in data de 9 trebuia sa incep lucrul, doar ca patronii nu erau in tara si persoana care se ocupa de acte nu misca un deget fara acordul sau fara sa intrebe patronul in legatura cu problemele ce apar. Sa mai mentionez ca eu am mai avut o mica divergenta cu patronul si din cate am inteles ar vrea sa ma primeasca, dar pe alt post, cu un numar mai mare de ore de lucru decat cel pe care il aveam inainte. Eu nu as dori acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac? Avand in vedere ca toti angajatii firmei sunt pe contract de 2 ore si lucreaza 12 /14 ore pe zi in ture de cate 2 zile, astept un raspuns. Va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Violeta-raluca Iacabciuc
 User  Violeta-raluca Iacabciuc
a intrebat la 16 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2013
Nu in data de 9 martie trebuia sa incepeti, ci pe 10 martie. In ziua in care copilul a implinit 2 ani ati fost inca in crestere copil si vi s-a calculat indemnizatia aferenta, asa prevede legea (OUG 111/2010).

Ar trebui sa reveniti pe acelasi loc de munca sau unul echivalent, cu cel putin drepturile acordate anterior intrarii in CIC si stabilite prin contract, sau majorate daca au intervenit astfel de schimbari la salariatii comparabili din unitate (in cazul in care ei exista). Norma de lucru nu se poate schimba fara acordul dvs prin act aditional la contrat. Din cate inteleg eu aveti contract cu timp partial si totusi lucrati ore suplimentare. Daca in contract nu este trecuta interdictia de efectuarea a orelor suplimentare se considera ca fiind incheiat cu norma intreaga, caz in care ar trebui sa primiti salariul corespunzator unei astfel de norme (minim 750 lei brut, cf legii).

Sfatul meu ar fi sa faceti o seziare catre ITM ca sa vi se verifice contractul de munca si conditiile in care lucrati si sunteit remunerata.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024