ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare cim crestere copil cu handicap


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avem o salariata care se afla in CCC pana la 31 dec. 2012 a carui CIM este suspendat pana la acea data urmand ca din data de 01.01.2013 sa revina la servici. Astazi ne-a comunicat ca a primit un certificat de handicap pentru copil avand astfel dreptul, conform legii, la CCC cu handicap de la 2 la 3 ani.
Intrebarea la care va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti este: pot sa-i suspend CIM cu data la care i-a fost suspendat certificatul de incadrare intr-un grad de handicap (mentionez ca inca nu stim data la care i-a fost eliberat certificatul, doar ne-a comunicat telefonic ca il are, dar putem considera ca si exemplu data de astazi 10.12.2012 cate vreme salariata are suspendat CIM pana la 31.12.2012.
Va multumesc anticipat pentru amabilitate.

Cu respect,
Aura Garleanu

Adaugata in: Concedii Ccc
Aura Garleanu
 User  Aura Garleanu
a intrebat la 10 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Aura Garleanu la 11 Dec. 2012
Se prelungeste concediul crestere copil pana la 3 ani. Este in regula, este posibilia aceasta prelungire cand apare incadrarea in grad de handicap.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Aura Garleanu
 User Aura Garleanu
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Dec. 2012
In graba am scris suspendat in loc de emis. Ne va pune la dispozitie o copie a cerificatului fara probleme, dar ne solicita (pentru ca asa i s-a comunicat de catre un reprezentant al institutiei unde urmeaza sa depuna dosarul) decizia de suspendare a CIM cu data la care a fost emis certificatul de incadrare intr-un grad de handicap, chiar daca salariata are deja contractul suspendat pana la incheierea celor 2 ani, respectiv 31.12.2012.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2012
Inteleg ca a primit certificatul si nu ca este suspendat. La ce se refera acea suspendare a certificatului?

Pe baza certificatului de handicap emis ii puteti prelungi concediul pana la 3 ani. Insa este necesar sa va inmaneze o copie a acelui certificat, altfel nu aveti documentul care sa sustina o astfel de prelungire. Contractul este deja suspendat, nu il suspendati din nou ca nu aveti cum. Ar insemna sa incetati suspendarea actuala si sa operati o noua suspendare, nu este cazul aici. Rugati salariata sa va prezinte o copie a certificatului (fie prin mail, prin posta, fax, sau personal), pana la data la care copilul implineste 2 ani si deci ii inceteaza concediul solicitat initial, pe care sa o puteti pune la dosar si care sa sustina prelungirea concediului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024