ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare contract de munca -pentru concediu de crestere copil- in zi nelucratoare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Va rog sa ma consiliati intr-o problema.

Sunt angajata pe perioada nedeterminata; am avut concediu prenatal din 1 septembrie, am nascut in 20 octombrie, prin urmare am avut parte de 49 zile de concediu prenatal. A 42a zi de la nastere (numarul obligatoriu de zile de concediu care trebuie luat dupa nastere) si deci din concediul postnatal este 30 octombrie, prin urmare in ziua imediat urmatoare, 1 decembrie, ar trebui sa mi se suspende contractul de munca urmand ca mai apoi sa imi depun dosarul pentru a primi indemnizatia de crestere copil pana la varsta de 2 ani.

Avand in vedere ca 30 oct este sambata iar 1 dec duminica, zile nelucratoare, m-am gandit la doua posibile solutii si va rog sa imi spuneti care este cea care trebuie sa o urmez:

1. suspendarea contractului de munca si trimiterea Revisal-ului online la ITM sa se faca in imediata zi lucratoare, deci luni, in 2 decembrie;

2. avand in vedere ca, concediul de maternitate este de 126 zile si eu am avut 49 zile de prenatal, mai am dreptul la inca 77 de postnatal, prin urmare le pot lua partial sau total dupa nastere, in locul celor 42, astfel incat suspendarea contractului si trimiterea Revisal-ului sa se faca, prin urmare, la o data mai inaintata.

Va rog sa ma ajutati sa aleg varianta corecta ca sa nu am probleme la depunerea dosarului pentru indemnizatia de crestere copil.

Va multumesc anticipat.

Elena M
 User  Elena M
a intrebat la 27 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena M
 User Elena M
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Dec. 2013
Multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2013
Suspendarea CIM se opereaza in Revisal in 20 de zile lucratoare de la data ei, adica de la prima zi de CIC. Data suspendarii este cea mentionata in cererea dvs inaintata angajatorului pentru intrarea in crestere copil. Concediile pre si postnatal nu se opereaza in Revisal niciodata. Ele sunt suspendare de drept in baza certificatelor medicale prezentate.

Concediul prenatal se ia in continuare la recomandarea medicului, dar nu se fragmenteaza. Trebuie sa fie contiuu. Puteti lua toate cele 77 de zile ramase, este perfect legal. Apoi intrati in CIC la cerere.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024