ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendarea concediului de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna!
Lucrez in invatamant. In 02.08.2102. am nascut un copil. Am intrat in CCC din 1 decembrie 2012, pana atunci am fost in concediu maternal, sau ce ( cele 126 zile). Cand am predat dosarul pentru CCC, nu m-au avertizat ca si tatal trebuie sa ia o luna de CCC. Si inspectoartul mi-a aprobat cererea pana pe 02.08.2014. Am primit decizia suspendarii CCC pe 11 iulie 2014, dar din pacate n-am citit-o cu atentie si n-am observat ca din 2 iulie se suspenda CCC-ul, am crezut ca scrie 02.08.2014. Abia in data de 9 august am observat ce "s-a intamplat". Desigur mi-am reluat activitatea in 4 august (3 august a fost dumunica). M-am interesat de ici-colo, ce pot sa fac ulterior, sau se poate ceva face, ce ar trebui facut. Cineva m-a sfatuit sa cer concediu fara plata, dar mi-au zis ca nu se poate ulterior.Dar nimeni nu stie nimic, nu stiu ce sa-mi spuna. Va rog dati-mi un sfat. Mie teama ca sa nu fiu sanctionata, sau scoala ori secretara. N-as vrea ca cineva si nici eu sa am probleme.
Multumesc pentru raspuns! O zi buna!

Elvira Bocskai
 User  Elvira Bocskai
a intrebat la 22 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Aug. 2014
Daca acea decizie de suspendare a CCC vine din partea angajatorului atunci ea este ilegala. Angajatorul nu are dreptul sa va intrerupa perioada crestere copil fara sa aiba o cerere din partea dvs. din care sa reiasa ca solicitati acest lucru. Nu a procedat deloc legal. Daca tatal indeplinea conditiile de acordarea a CIC (cele 12 luni lucrate anterior datei nasterii) intr-adevar trebuia sa efectueze minim o luna din concediul dvs, in caz contrar, asa cum prevede OUG 111/2010, statul ar fi retinut indemnizatia aferenta unei luni de concediu. Dar in niciun caz legea nu prevede ca unitatea in care lucrati poate decide daca reveniti sau nu mai devreme din CIC. Depuneti o sesizare la ITM si incercati sa discutati cu angajatorul dvs, sa va spuna pe ce baza a aplicat aceasta procedura.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024