ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Termen de cordare concediul de odihnă anul


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

conform noilor modificari din Codul Muncii, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
In cazul in care nu se acorda in aceasta perioada se anuleaza?

Multumesc

Hr User
 User  Hr User
a intrebat la 11 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2015
Dreptul la concediu de odihna nu se pierde prin neefectuare, chiar daca nu a fost efectuat in anul in curs sau intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui ii care acesta s-a aflat in concediu medical. (Legea nr. 12/2015). Odata ce nu a fost efectuat si mai este posibila efectuarea sa, salariatul fiind inca angajat in cadrul respectivei societati, angajatorul trebuie sa acorde concediul de odihna pentru perioada din trecut pentru care nu a acordat concediul de odihna , in caz contrar acesta putand fi obligat prin plangerea adresata instantelor judecatoresti competente, formulata de salariat privind acordarea concediului de odihna la care este indreptatit acesta si care nu a fost acordat de angajator, situatie in care termenul de prescriptie este cel prevazut de art. 268 alin. (2) din Codul muncii, republicat, respectiv cererea n instanta a salariatului va putea fi formulata in termen de 3 ani de la data nasterii drept.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024