ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Zile de concediu de odihna neefectuate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am un angajat care isi va incetat activitatea pe data de 1.01.2013 si mai are zile de concediu neefectuate; as vrea sa stiu cum ii pot calcula deoarece el este angajat din 27.04.2012 cu 4 ore (salariu 2478 lei brut) pana pe data de 31.10.2012 iar din 01.11.2012-31.12.2012 cu 8 ore (4990 lei brut), iar in decembrie are 5 zile de concediu care noi i le-am platit la suma de 4990 mai exact 1313.
As vrea sa stiu cum ii calculez concediu neefectuat.

Mariana Tudor
 User  Mariana Tudor
a intrebat la 18 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Dec. 2012
Folisind modalitatea de calcul descrisa in art. 150 din Codul muncii republicat.

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.

Nu ii puteti plati concediul pana nu inceteaza contractul de munca, pana la incetare acesta se efectueaza in natura, iar compensarea lui nu va fi posibila decat la incetarea contractului.

Art. 146
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Art. 149
Salariatul este obligat sa efectueze in natura concediul de odihna in perioada in care a fost programat, cu exceptia situatiilor expres prevazute de lege sau atunci cand, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Radu Anton Viviana Serni Ioana Popa George Andreescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024