ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
as dori sa va consult cu privire la data la care se produc efectele-mentionata in Revisal-: in cazul unui contract de munca, o reprezinta data la care se semneaza -chiar daca acesta data poate fi cu un anumit numar de zile anterioara datei inceperii activitatii sau produce efecte la data inceperii activitatii?

multumesc anticipat,
cu stima,
A. Stancioi

Adaugata in: Contract de munca Cim
Angela Stancioi
 User  Angela Stancioi
a intrebat la 16 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Marian Vasile la 26 Apr. 2012
In contractul de munca poate fi introdusa si data la care intra in vigoare. In caz contrar, el incepe sa isi produca efectele de la data la care a fost semnat de ambele parti, cand se "pune" semnatura celei de a doua parti pe contract, daca pot spune astfel.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Marian Vasile la 26 Apr. 2012
Contractul produce efecte la data semnarii pentru ca legea prevede semnarea lui anterior inceperii activitatii, chiar daca activitatea se incepe a doua zi. Cu alte cuvinte, daca angajatul a semnat CIM azi si incepe activitatea maine, prevederile din cuprinsul clauzlor lui intra in vigoare azi, si nu maine. Daca angajatorul va decide sa inceteze acest raport deja semnat, va trebui sa fac acest lucru conform prevederii legale, raportul fiind deja existent chiar daca activitatea inca nu a inceput.

Actele aditionale se pot incheia in terment de 20 de zile de la data modificarii. Data la care se produc efectele din actul aditional reprezinta data la care intra in vigoare modificare, data la care acea modificare din act incepe sa produca efecte. Se poate incheia un act aditional pentru modificare salariala cu data de 15 aprile, iar data la care se produc efectele sa fie 1 mai, considerata prima data de la care se aplica aceasta modificare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Tenea
 User Georgeta Tenea (economist, A.P.D.L.)
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2012
Buna ziua,

Iata ce poti vedea pe portalul de la ITM Timis:

Data la care produce efecte = data consemnarii si reprezinta data de la care intra in vigoare contractul individual de munca sau modificarile intervenite prin acte aditionale In cazul adaugarii unui contract nou, aceasta data este egala cu data inceperii activitatii salariatului, in cazul actelor aditionale aceasta data este egala cu data de cand intra in vigoare modificarile intervenite prin actele aditionale respective
http://www.itmtimis.ro/regevidenta.html

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Vasile
 User Marian Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Feb. 2012
Cum poate produce efecte de la data semnarii un document care intra in vigoare ulterior, respectiv la data inceperii activitatii? In afara de faptul ca, birocratic, CIM trebuie raportat in Revisal inainte de data inceperii activitatii, rog explicitati ce efecte produce documentul respectiv in intervalul de la data semnarii pina la data inceperii activitatii.
Invers, de ce un act aditional la CIM semnat, sa zicem, pe 10.02.2012, produce efecte de la data de 01.02.2012 si nu tot de la data semnarii?
Daca se poate, rog justificare legala pentru afirmatia ca un document produce efecte de la data semnarii, aceasta fiind anterioara datei intrarii in vigoare a documentului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Feb. 2012
In cazul contractului de munca data la care se produc efectele o reprezinta data semnarii lui. El se semneaza anterior inceperii activitatii pentru ca acest lucru este impus de lege.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024