ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-o institutie bugetara, sunt contabila si vreau ca de pe 02.03.2012 sa-mi incetez contractul individual de munca. Problema este ca nu se pot face angajari pe postul care va ramane vacant. Eu mi-am gasit in alta parte serviciu la o firma privata si cei de acolo imi vor face CIM. Eu as vrea sa va intreb daca imi pot baga concediu fara plata incepand cu 02.03.2012, pentru ca cei de la institutia bugetara sa poata angaja un om pe postul meu. Mentionez ca pe aceeasi data, 02.03.2012, voi incepe servicul la firma privata. Va multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Pah Crrn
 User  Pah Crrn
a intrebat la 28 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paul Robitu
 User Paul Robitu
a raspuns la intrebare la 30 Mar. 2012
Probabil functia de la institutia bugetara este functie de baza conform O. G. nr. 29/2011 de modificare a Codului Fiscal sunteti obligata sa declarati locul unde aveti functia de baza la noul angajator. Acest lucru presupune faptul ca puteti benficia de bonuri de masa numai la functia de baza. De asemenea, la noul angajator nu puteti beneficia de deducerea personala si deducerile suplimentare la salariu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mar. 2012
Revin cu o corectie, daca cele doua pozitii sunt detinute la acelasi angajator atunci intervine situatia cumulului de functii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului la 28 Mar. 2012
Conform legii da, este corect, se numeste cumul de functii, daca cele doua pozitii nu sunt concurente sau nu intra in conflict prin prisma unor legi speciale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pah Crrn
 User Pah Crrn
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mar. 2012
Multumesc pt raspuns! Intrebarea mea este urmatoarea: este vreo problema ca voi figura cu CIM-ul suspendat la institutia publica si cu CIM cu norma intreaga la firma privata? Conform legii este corect?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Daca superiorii dumneavoastra accepta acesta varianta puteti inainta o cerere pentru acordarea concediului fara plata, insa trebuie sa tineti cont de prevederile din sistem, daca exista o lege speciala sau un contract colectiv care sa prevada o perioada maxima pentru acordarea concediului fara plata. E bine sa tineti cont si de faptul ca daca deja v-ati dat demisia, perioada de preaviz se va suspenda in consecinta, urmad sa o reluati dupa terminarea concediului fara plata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Datele pe care le invocati in continutul intrebarii sunt depasite. Dumneavoasta faceti uz de art 35 din CM, respectiv cumul de functii.
E cam problematic cum puneti dumneavoastra problema.Pe postul dumneavoastra de la insitutia publica, in conditiile in care angajatorul v-ar acorda concediu fara plata, poate fi angajata o persoana cu contract individual de munca pe perioada determinata, strict pe perioada cat vi s-ar aproba concediu fara plata. Postul tot va deveni vacant la data la care inceteaza pentru dvs concediu fara plata, data la care inceteaza de drept si CIM al suplinitorului , sa-i zicem asa.
In concluzie, postul tot ar deveni vacant , nu este o solutie ceea ce intentionati sa faceti.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024