ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cu ce articol s eface incetarea in cazul cererii de demisie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care un salariat vine si imi depune cerere de demisie si imi scrie ca vrea la zi cu data de xx/xx.xxxx, cu ce articol ii fac incetarea daca eu sunt de acord sa io dau la zi? 55b sau trebuie sa incetez cu art.81,.....?

M. Andreea
 User  M. Andreea
a intrebat la 16 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2014
Sa nu facem confuzie, incetarea raporturilor de munca prin acordul partilor [ art. 55 lit. b)]Codul muncii presupune realizarea acordului de vointa intre angajat si angajator in ceea ce priveste terminarea contractului individual de munca.
Conform prevederilor Codului muncii, demisia reprezinta actul unilateral de vointa al salariatului prin care acesta doreste incetarea raporturilor de munca cu angajatorul(art 81 alin 1).
Demisia
Art. 81
(1) Prin demisie se ?nţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului ?ncetarea contractului individual de muncă, după ?mplinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat să ?nregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a ?nregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi ?n contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut ?n contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să ?şi producă toate efectele.
(6) ?n situaţia ?n care ?n perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă ?ncetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv
(8)Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu ?şi ?ndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Angajatorul poate renunta total sau partial la perioada de preaviz.
In concl;uzie daca angajatorul este de acord cu solicitarea angajatului si semneaza cererea, contractul individual de munca inceteaza in baza art.55 lit b.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024