ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetarea suspendarii contractului de munca fara cerere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot face incetarea suspendarii contractului unui angajat aflat pe ingrijire copil pana la 2 ani in conditiile in care nu s-a prezentat la serviciu in data de 22 iulie, cand copilul a implinit 2 ani, si nici nu am primit vreo cerere.
Multumesc.

Adina Fuksz
 User  Adina Fuksz
a intrebat la 01 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Rudolf Szilagyi la 03 Aug. 2012
Da, exact.

Daca am judeca in functie de prevederile HG 500/2011, atunci teoretic asa ar trebui, dar Hotararea nu este explicita in acest sens, iar Codul muncii stabileste posibilitatea suspendarii pentru absente nemotivate. Practic in cazul absentelor contractul se suspenda din initiativa angajatului care decide sa absenteze, angajatorul doar o constata prin decizie si o consemneaza in Revisal. De regula suspendarea se face dupa 3 - 4 zile de absente nemotivate, si in functie de ce prevede si Regulamentul intern al unitatii, respectiv la cate absente se vorbeste de abatere disciplinara si deci se suspenda contractul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Rudolf Szilagyi
 User Rudolf Szilagyi
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Aug. 2012
Buna ziua, multumesc pt raspuns. Daca am inteles bine: sa fac decizie de incetare a suspendarii in 22 iulie, la implinirea a 2 ani, apoi o noua suspendare ca urmare a absentelor nemotivate?
Aici intervine o noua intrebare: pentru o situatie de 1 absenta nemotivata trebuie facut decizie si suspendat contractul?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2012
Da, puteti, pentru ca acest concediu inceteaza oricum incepand cu ziua urmatoare celei in care copilul a implinit 2 ani. Pentru perioada 22 iulie - prezent salariata in cauza va fi inregistrata ca lipsind nemotivat. Intocmiti o decizia de suspendare ca urmare a absentelor nemotivate si eventual declansati o cercetare disciplinara prin care sa constatati vinovatia salariatiei sau sa puteti dispune incetarea. Luati legatura si cu salariata si vedeti daca mai doreste sa continue raportul de munca. Daca nu, rugati-o sa va inainteze o demisie sau cerere de incetare cu acordul partilor in functie si de cum acceptati dvs., ca sa puteti inceta raportul de munca fara a mai trece prin cercetare disciplinara.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024