ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

6 salarii compensatorii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog mult, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns sigur.
Sotul a primit o notificare in data de 21.09.2011fara nr. inregistrare prin care i se aduce la cunostinata concedierea,conform art.75, alin.1 din Codul Muncii, cu preaviz de 20 zile, urmand ca la sfarsitul acestuia, CIM va inceta conform art.65, alin.1.
Ultima zi de activitate era 18.10.2011.Intre timp sotul a intrat in concediu medical pana la sfarsitul anului, adica 31.12.2011.
Intrebarea ar fi - poate beneficia de cele 6 salarii compensatorii conform ccm ramuratransport?
Mai este acesta valabil in 2012? Si cum as putea afla daca societatea - SC TREIRO SRL - din Ilfov este semnatara a acestuia? Exclus comunicarea cu RU sau conducerea firmei, de fapt nici motivul desfiintarii postului nu este real.
Daca ar avea dreptul la aceste salarii,cand ar trebui sa faca cererea? In timp ce este inca angajat sau dupa ce va primi decizia?
Mentionez ca angajatorul are sediul social in Ilfov si cel operativ in Bucuresti, iar angajatul locuieste in Piatra Neamt,iar "confruntarea face to face" nu prea este posibila.
Multumesc

Adaugata in: Drepturi salariale
Loredana Toma Hasan
 User  Loredana Toma Hasan
a intrebat la 23 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Dec. 2011
Daca CCM in transporturi prevede acordarea acestor salarii atunci ar trebui respectate prevederile CCM in acest sens. Insa corectitudinea desfiintarii postului si aconcedierii, repesectarea sau incalcarea prevederilor legale privind aceasta procedura pot fi verificate printr-un control ITM. Daca insa in urma sesizarii ITM si a controlului lucrurile nu se "misca" in timp util ar fi bine sa va adresati instantei pentru a contesta decizia de concediere in termenul prevazut in cuprinsul ei.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024