ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordare bonus anual


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata in cadrul unei companii X printr-o firma de recrutare Y.

Anul acesta s-a aprobat acordarea bonusurilor doar pt cei care sunt direct angajati in X, dar nu si pt cei care au venit prin firma de recrutare, desi, in unele cazuri, rezultatele celor din urma sunt mai bune.

Va rog sa-mi spuneti daca este legal asa ceva, si daca nu, ce demersuri pot intreprinde.Multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Zbenghe Catalina
 User  Zbenghe Catalina
a intrebat la 06 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Iun. 2012
Ca o completare, in cel de-al doilea caz, al incadrarii prin contract semnat direct cu compania Y, puteti face o sesizare catre ITM daca simititi ca vi se incalca drepturile contractuale sau cele prevazute in Regulament intern, Contractul colectiv de munca sau Codul muncii. Incercati insa si o discutie cu angajatorul ca sa verificati informatia care v-a parvenit referitor la aceste bonusuri si criteriile de acordare a lor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Iun. 2012
Posibil ca dvs sa fiti incadrata prin Agent de munca temporara, cu contract de munca incheiat cu acesta si desfasurand activitate in beneficiul unui utilizator, compania Y in speta de fata. Insa, chiar si asa, ar trebui sa beneficiati, in temeiul Codului muncii, de aceleasi beneficii si conditii de lucru precum salariatii incadrati direct in societata Y.

Art. 92
1 Salariatii temporari au acces la toate serviciile si facilitatile acordate de utilizator, in aceleasi conditii ca si ceilalti salariati ai acestuia.
2 Utilizatorul este obligat sa asigure salariatului temporar dotarea cu echipamente individuale de protectie si de munca, cu exceptia situatiei in care prin contractul de punere la dispozitie dotarea este in sarcina agentului de munca temporara.

Verificati cu angajatorul daca ati inteles bine criteriile de acordare a acestor beneficii, si daca da, ar fi bine sa informati si agentul de munca temporara, pentru ca el functioneaza si ca moderator in cazul unor conflicte.

Daca sunteti incadrata prin contract de munca semnat direct cu compania Y, atunci cu atat mai mult ar trebui sa beneficiati de aceleasi facilitati ca restul salariatilor din cadrul ei, indiferent de calea prin care ati fost angajata.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024