ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

alocatii si indemnizatii copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua am si eu o intrebare am nascut in luna martie 2011 dar nu am depus pana acum actele pt indemnizatie sau stimulent de crestere a copilului,se mai poate depune actele acum?mentionez ca sunt salariata si am 0 vechime de 2 ani de zile.va multumesc.

Alexandra Motocu
 User  Alexandra Motocu
a intrebat la 11 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2012
Nu imi este foarte clar ce intelegeti prin 0 vechime timp de 2 ani. Concediul pentru crestere copil se considera vechime, nu afecteaza vechimea fiind un drept al salariatului, mama sau tatal. Daca insa in ultimii doi ani nu ati lucrat sau nu v-ati aflat intr-un din situatiile mentionate in OUG 111/2010 ca fiind asimilate stagiului de cotizare atunci nu puteti primi indemnizatie.

Teremenele pentru depunerea actelor pentru indemnizatia sunt prevazute in OUG 111/2010, astfel:

ART. 15
1 Drepturile prev??zute de prezenta ordonan???? de urgen???? reprezent??nd indemniza??ii ??i stimulent de inser??ie se stabilesc dup?? cum urmeaz??:
a ??ncep??nd cu ziua urm??toare celei ??n care ??nceteaz??, conform legii, concediul de maternitate, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile lucr??toare de la acea dat??;
b ??ncep??nd cu data na??terii copilului, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile lucr??toare de la acea dat??, ??n cazul persoanelor care nu ??ndeplinesc condi??iile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate ??i a indemniza??iei aferente;
c ??ncep??nd cu data adop??iei, a instituirii tutelei, plasamentului sau ??ncredin????rii, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile lucr??toare de la data la care s-au aprobat ori, dup?? caz, s-au instituit m??surile de protec??ie a copilului;
d de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situa??ii, inclusiv pentru cazul ??n care cererea a fost depus?? peste termenele prev??zute la lit. a - c.

Stimulentul de insertie, daca la acesta va referiti, se acorda salariatei care revine in unitate inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil.

Mai multe informatii puteti gasi si pe site-ul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din orasul sau sectorul dumneavoastra.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024