ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am nevoie de un sfat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma cu o saptamana am anuntat angajatorul ca ma pot intoarce din concediul de crestere copil de un an mai devreme cu o luna cu data de 1 aug. 2012. Dupa o discutie scurta mi s-a spus ca nu mai au locuri libere in Bucuresti si au doua propuneri pentru mine: una ar fi desfacerea contractului de munca si cealalata, mi-au oferit un loc de munca in Cluj sau Targu Mures puncte de lucru ale firmei. In conditiile in care eu locuiesc in Bucuresti cu copilul si sotul care are slujba tot in Bucuresti mi-ar fi foarte greu sa ma mut si cu toate astea as face-o daca angajatorul mi-ar oferi bani de chirie pentru noua locatie si un salariu din care sa imi intretin toata familia. Aceste cerinte cu siguranta nu le vor accepta. Am nevoie de un loc de munca sa imi pot creste copilul in conditii decente, cum sa procedez in continuare? As vrea sa mai adaug ca mai am doua colege care sunt tot in concediu de crestere copil, acest concediu li se incheie tot in aceeasi perioada ca si mine si ele au fost sunate la inceputul anului de catre angajator sa se intoarca la birou in Bucuresti cat mai repede pentru ca au nevoie. Ele sunt tot contabile ca mine diferenta este ca eu tineam contabilitatea firmei iar ele a clientilor firmei fiind firma de contabilitate plus ca in locul meu a fost adusa o doamna care este chiriasa directoarei. Deci loc as avea in Bucuresti insa exista rea-vointa ca sa nu spun altfel. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, sau mai multe! Va multumesc!





Adaugata in: Drepturi salariale
Alina Raluca Arghir
 User  Alina Raluca Arghir
a intrebat la 16 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Iun. 2012
Angajatorul poate dispune concedierea oricand de la revenirea salariatei in unitate, in urmatoarele situatii:

- daca salariata a nascut anterior datei de 1.01.2011, caz in care prevederile OUG 111/2010 nu se aplica
- daca intervine reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului.

Angajatorul nu poate trimite salariatul definitiv, la un alt loc de munca, fie el si sediu de lucru al sau, fara acordul salariatului. Modificarea permanenta a locului muncii nu poate fi facuta fara acordul salariatului. Desfasurarea activitatii la alte locuri de munca apartinand angajatorului poate fi facuta numai prin delegare conform codului muncii, sau delegatii in baza fisei postului anexa la contract.

Astfel, daca doamna a nascut anterior datei de 1 ianuarie 2011, angajatorul poate dispune oricand concedierea, dupa revenirea ei in unitate. Insa banuiala mea este ca o astfel de concediere nu respecta prevederile legale, caz in care fie faceti o sesizare catre ITM, fie, daca se va dispune concedierea anterior unui control ITM, contestati decizia in instanta de judecata, in termenul care va fi inscris in ea - 30 de zile de la data comunicarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2012

Pe prioada cat dumneavoastra ati avut contractul de munca suspendat, angajatorul putea sa incheie un alt contract strict pe perioada determinata, cu alta persoana , cat dvs lipseati de la lucru.
Art. 83 din codul muncii republicat
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;

La reluarera activitatii de catre titular CIM incheiat pentru suplinitor inceteaza conform art de mai jos
Art. 84

2 In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
In plus vedeti si prevederea din OUG 111 DIN 2010
ART. 25

2 Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
3 Interdictia prevazuta la alin. 2 se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
4 Prevederile alin. 2 si 3 nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Deci locul dumneavoastra de munca exista si angajatorul nu poate sa va concedieze pana in 6 luni de la reluarea activitatii.
Verificati in CIM -ul dumneavoastra si vedeti ce aveti consemnat la locul de munca.
De regula, in caz ca salariatii sunt trimisi la punctele de lucru organizate la nivelul angajatorului se mentioneaza acest aspect. Daca nu e precizat ca puteti sa va desfasurati activitatea si la punctele de lucru atunci angajatorul nu poate sa va ofere loc de munca la aceste puncte de lucru.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024