ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Aplicare gradatie vechime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un salariat aduce in 2013 de la AJOFM o adeverinta din care rezulta ca in perioada 1999- 2000 a beneficiat de somaj. Cu aceste date, rezulta ca in 2001, la angajare, trebuia sa benefieze de o gradatie pentru vechime. Atunci acest lucru nu s-a intimplat deoarece nu a adus aceasta adeverinta. Intre timp a mai luat si alte gradatii.
Acum, cind a adus aceasta adeverinta si trebuie redeterminate toate aceste perioade, drepturile banesti pentru ce perioada se acorda?
1. de la data aducerii adeverintei?
2 ultimii trei ani (prescriptie)?
3 se recalculeaza pentru intreaga perioada?

Vali Tiberius
 User  Vali Tiberius
a intrebat la 13 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului vali tiberius la 18 Nov. 2013
Este o cutuma care se aplica in astfel de cazuri.Ca articole din codul muncii ar fi;
Art. 8
(1) Relatiile de munca se bazeaza pe principiul consensualitatii si al bunei-credinte.
(2) Pentru buna desfasurare a relatiilor de munca, participantii la raporturile de munca se vor informa si se vor consulta reciproc, in conditiile legii si ale contractelor colective de munca. articolele care stau la baza incheierii contractelor de munca cand se au in vedere toate documentele care fac obiectul dosarului personal.
Art. 253
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
(3) Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.
Faptul ca nu a fost incadrat corespunzator vechimii in munca in acest caz nu poate fi atribuit angajatorului atat timp cat dvs. nu ati avut dovada.


Totusi mai este un aspect .Spuneti ca s-a incadrat in anul 2001.In carmetul de munca ar trebui sa fie trecuta perioada de somaj de care a beneficiat salariatulPotrivit Legii 1 din 1991, la vremera respecyiva perioada de somaj era si vechime in munca si dvs. ar fi trebuit sa cunoasteti acest aspect cand ati incadrat persoana respectiva.Daca este asa atunci trebuie sa-i acordati diferenta de salariu pentru 3 ani in urma cat este termenul de prescriere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vali Tiberius
 User Vali Tiberius
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Nov. 2013
Multumesc foarte, foarte mult. Puteti sa-mi precizati si un act normativ in acest sens?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2013
De la data de intaii a lunii urmatoare celei in ca v-a adus dovada care atesta vechimea in munca si pentru perioada respectiva.Aveti in vedere ca aceata dovada poarta un nr, de inregistrare -iesire de la AJOMF si dvs . ar fi bine sa consemnati pe aceasta data de primire cand v-a facut-o cunoscuta.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024