ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

art.51 din contractul colectiv de munca national


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Societatea la care sunt angajata nu prevede in regulamnetul intern, adica contractul colectiv de munca la nivel de unitatea sa se acorde un slariu mediu pe unitate pentru nasterea unui copil!
este posibil ca acest contract la nivel de unitate sa nu respecte prevederile contractului unic colectiv de munca national 2011-2014?
Mi-a fost respinsa cererea facuta la societate pe motiv ca nu este prevazut acest drept in regulamentul intern al societatii la care lucrez. Nu exista nici o modalitate de ai forta sa respecte acest drept? Copiii nu se nasc zilnic sunt evenimente care uneori se intampla doar o data in viata.
Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Andreea Sociu
 User  Andreea Sociu
a intrebat la 13 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2012
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2011 - 2014 nu este in vigoare in acest moment, el a fost denuntat si deci nepublicat in M.Of pentru a intra in vigoare. Mai mult, notiunea de contract colectiv de munca unic la nivel national a fost eliminata prin legea dialogului social 62/2011.

Acordarea salariului mediu pe unitate nu mai este reglementata la nivel national, in nici un act normativ. Din acest motiv, angajatorul nu este obligat prin lege sa acorde acest tip de salariu, daca acordarea nu este astfel prevazuta in CCM la nivel de unitate sau Regulament intern. In concluzie, nu aveti ce respectare sa fortati, dat fiind faptul ca CCMUN nu mai este in vigoare, iar legea nu obliga angajatorul sa acorde un astfel de salariu.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Marius Ion G Stancu Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024