ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Baza legala calcul concediu medical cod 08


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea privinta : stiu ca media zilnica pentru calculul concediului medical, cod 08, nu se modifica pe parcursul perioadei, cat sunt eliberate aceste cerificate de medic. Insa am urmatoarea situatie : o salariata in luna ianuarie, din data de 23.01.14 pana 31.01.2014 are medical, cod 08. Conform calculelor are 7 zile de concediu medical si 14 zile lucrate.
Din media ultimelor 6 luni au rezultat venituri de 27423 lei si 129 zile. Media zilnica este 212.58.
Din luna februarie insa softul cu care lucrez partea de salarizare, nu a mentinut aceeiasi medie zilnica ca la primul certificat din ianuarie. Media zilnica, de data aceasta, a fost calculata incluzand si luna ianuarie in cele ultime 6 luni.
Fiind luat in calcul intervalul august 2013-ianuarie 2014 a rezultat ca avem venituri de 27122 lei si zile baza 127, astfel ca media zilnica pentru luna februarie a fost de 213.56 lei.
In intervalul martie 2014-mai 2014 media zilnica a ramas aceeiasi, de 213.56, conform bazei de calcul din luna februarie.
Intrebarea: este corect ca pentru un certificat medical ( 7 zile ianuarie), sa am media zilnica de o valoare, iar pentru celelalte certificate (februarie-mai) calculul sa fie facut cu alte medie zilnica?
Ma puteti ajuta cu baza legala sau in ce lege pot gasi modul de calcul pentru astfel de situatii, astfel incat sa fiu sigura ca soft-ul de salarizare nu a facut eronat calculele?

Multumesc anticipat.



Anisoara Andrei
 User  Anisoara Andrei
a intrebat la 30 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2014
Daca atat in data de 23 cat si in data de 31 este tot in medical, atunci sunt 9 zile si nu 7 de medical, in primul rand. Se platesc doar 7 din cele 9, doua dintre ele fiind nelucraotare, este altceva. Dar medicalul se acorda calendaristic si nu in zile lucratoare.


Nu este clar ce fel de concedii sunt celelalte. Daca sunt tot concedii initiale sau cu coduri diferite, atunci da, este legal sa se modifice baza de calcul. Pentru luna ianuaire baza de calcul o reprezinta cele 6 luni anterioare pentru care s-a platit contributia pentru medical, in mod corect ar fi iulie - decembrie 2013.

Baza legala pentru acordarea concediilor medicale si modalitatea lor de calcul este OUG 158/2005, cu Normele de aplicare aprobate prin Ordinul 60/31/2006.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton violeta Georgescu alexei delimart G Stancu Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024