ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

bonusurile se iau pentru 8 sau 6 ore?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna, sunt insarcinata in 20 saptamani si am program de 6 ore deoarece am o sarcina cu risc.Iau salariul ca si cum as lucra 8 ore dar la noi se acorda diferite bonusuri pe echipa in functie de rezultatele obtinute. De exemplu, in luna aprilie s-a luat un bonus pentru luna februarie in valoare de 145 lei iar eu, fiind insarcinata, am luat doar 109 lei restul colegilor luand 145. Am cerut explicatii si mi s/a zis ca firma imi da bonus in functie de orele lucrate si nu se tine cont de gravidanta, ca eu am lucrat doar 6 ore nu 8 si nu e corect sa iau aceiasi bani ca si colegii care au muncit cu adevarat pentru acesti bani.
Este corecta decizia companiei? Eu credeam ca am aceleasi drepturi banesti la si cum as lucra 8 ore pe zi.Ma simt discriminata din acest punct de vedere.
Mi s/a spus ca legea care protejeaza gravidele nu se poate aplica in acest caz....cand am intrebat in baza carei legi se acorda bonusul, mi s-a zis ca este decizia companiei metoda de calcul si daca vrea sa acorde.....
pana la urma am sau nu aceleasi drepturi banesti ca si cum as lucra 8 ore? Bonusul intra in calcul? Daca iau divers nu sunt discriminata?
Am apelat la dumneavoastra deoarece ei nu mi-au zis in baza carei legi se calculeaza, s/a invocat legea bunului simt.....
multumesc anticipat

Ioana Minciu
 User  Ioana Minciu
a intrebat la 28 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2014
Bonusul este un beneficiu intern, iar criteriile de acordare sunt stabilite exclusiv de angajator, pentru ca nu exista un act normativ care sa prevada modalitatea de acordare a lui. Din pacate in aceasta privinta au dreptate, nu exista una care sa vizeze criteriile de acordare a bonusurilor in organizatii.

Daca simtiti ca masura este una discriminatorie va puteti adresa Consiliului pentru Combatere a Discriminarii cu o plangere.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024