ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul drepturi salariale in perioada suspendarii din functie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt fost functionar public,suspendat din functie in anul 2003, datorita unui proces penal. In iunie 2011 mi-am depus demisia din functie. In octombrie 2011, ICCJ a dat sentinta definitiva si irevocabila in dosar prin care s-a hotarat incetarea procesului penal impotriva mea pe motiv de prescriptie a faptelor. In decembrie 2011 am depus o adresa la angajator prin care solicitam restituirea drepturilor salariale aferente perioadei suspendarii, anexand si hotararea instantei in original. Pana in prezent nu am primit niciun raspuns din partea lor. As vrea sa stiu daca aceste drepturi salariale ce imi sunt cuvenite ar trebui sa fie actualizate cu indicele de inflatie si daca pe langa salarii ar trebui sa beneficiez si de celelalte drepturi banesti de care beneficiam la momentul suspendarii: prime, al 13-lea salariu, etc. Deasemeni m-ar interesa si vechimea in munca daca ar trebui luata in calcul.
Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Lucian Paun123
 User  Lucian Paun123
a intrebat la 16 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lucian Paun123
 User Lucian Paun123
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mar. 2012
Buna ziua!Dupa cum am specificat in ??ntrebare sunt un fost functionar public,adic?? angajat al statului,deci nu se pune problema falimentului ori desfiintarii firmei.Multumesc pt r??spuns,dar va rog sa imi spuneti ce p??rere ave??i de faptul ca de??i am ??naintat adresa pt acordarea drepturilor salariale in Decembrie 2011 ,nici pana azi nu am primit r??spuns din partea lorANAF.Deasemeni drepturile salariale se acorda actualizate cu indicele de infla??ie?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2012
Teoretic, conform legii, ar trebui sa beneficiati de toate drepturile salariale aferente perioadei in care ati fost suspendat, insa dumneavostra faceti referire la o perioada destul de indepartata, aproape 8 ani. Inainte de toate ar fi bine sa va interesati daca firma in cauza mai exista si va poate plati aceste drepturi. In cazul in care firma a intrat in faliment sau s-a dizolvat, aceste drepturi nu mai pot fi recuperate. Referitor la vechimea in munca, din punctul meu de vedere, dat fiind faptul ca prin decizie judecatoreasca aceste drepturi ar trebui sa vi se plateasca, perioada se va lua in calcul ca vechime pentru ca odata cu plata salariului se vor plati si cotizatiile aferente. In cazul in care insa nu se onoreaza decizia, e posibil ca cei de la Casa de pensii sa considere perioada ca nefacand parte din stagiul de cotizare, data fiind neplata contributiei pentru intervalul de timp in cauza. Puteti incerca prin Registrul Comertului si ITM sa aflati daca firma mai exista si sa va dea datele lor in cazul in care sunt modificate.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024