ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


calcul salariu domeniu activ. restaurant


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Cum este mai corect sa se calculeze salariile la un restaurant, in care angajatii lucreaza 11 ore pe zi, 2 zile da, cu 2 zile pauza? (asa apar pe pontaj)
Contractele sunt cu 8 ore zi/5 zile sapt si salariul este stabilit la brut.
Programul de calcul salarii pe care i-l folosesc fie are posibilitatea sa calculeze salariile facand abstractie de numarul de ore efectiv lucrate de angajati, tinand cont de nr. de ore lucratoare din luna si salariul net e acelasi chiar daca numarul de ore lucrate efectiv nr. ore lucratoare din luna, fie trebuie sa introduc eu nr. de ore efectiv lucrate*tariful orar (salariul de incadrare/nr. de ore lucratoare din luna) si astfel se modifica Brutul realizat, care nu mai este cel stabilit prin CIM.
Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa.
Multumesc,
Seara buna!

Mirela Negru
 User  Mirela Negru
a intrebat la 11 Sep. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2016
Potrivit Codului muncii, munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.
Art. 112 prevede o durata normala a timpului de lucru de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. Prin urmare, pentru ca munca prestata de salariat sa reprezinte munca suplimentara trebuiesc indeplinite doua conditii in mod cumulativ: munca sa fie prestata si prestarea muncii sa fie efectuata in afara duratei normale a timpului de lucru.
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia(art 122 Codul muncii).
Art. 123.
(1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. (1), se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

Alte intrebari despre Drepturi salariale