ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calculul primei de vacanta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o mica problema. Daca am acordat pe stat de plata prima de vacanta in iunie  iar din casierie a fost platita in iulie, ce se poate intampla in contabilitate? Sau eventual cum se reglementeaza suma tinand cont ca salariatului i-am retinut darile in luna iunie.
Va multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Badi Mari
 User  Badi Mari
a intrebat la 22 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 23 Iul. 2013
Prima de vacanta nu este o suma reglementata in lege ci se acorda la optiunea angajatorului, este un beneficiu la nivel de unitate. Nu este acelasi lucru cu indemnizatia de vacanta, care se acorda intr-adevar cu 5 zile inainte. Nu stim daca angajatul este cel care a ridicat mai tarziu sau daca intr-adevar s-a platit mai tarziu, din speta reiese ca a fost acordata mai tarziu dar contabilizata in luna antrioara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2013
Salariatul din varii motive nu a ridicat de la casierie banii cuveniti,Se mai intampla,.In acte, in contabilitate cheltuiala facuta de angajator este inregistrata pentru luna iunie.Singurul aspect are ar trebui sa va preocupe ar fi acela ca drepturile de concediu de odihna se acorda salariatilor cu cel putin 5 zile inainte de plecarea in concediu.DVS. stiti care este motivul intarzierii la plata efectiva a acestui drept.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2013
Prima de vacanta este o suma acordata la initiativa unitatii, nereglementata legal. Din punctul meu de vedere luna platii ar trebui sa fie aceeasi pe statul de plata, dar pe de alta parte prima nu este o obligatie legala deci cat timp ea a fost platita si angajatul nu depune reclamatie nu ar trebui sa apara probleme. E un pic nerotodox dar personal nu cred ca veti avea problema. Incercati sa discutati si cu specialisti in domeniul financiar. Puteti adresa intrebarea si aici. http://clubcontabilitate.manager.ro/

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024