ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este salariul de baza in cazul acesta?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am o mare nelamurire si va rog sa ma ajutati!
Avem o angajata asistent social. Aceasta a fost pana acum asistent social -practicant. Colegiul As. Sociali, in urma analizarii dosarului a decis acordarea gradului principal. S-a aprobat statul de functii -cu modificarea cuvenita, de catre CJ. Acum dilema cea mai mare este de la ce salariu de baza plec pentru a -i face salarizarea. Pentru ca recomandarea cj legii este ca salarizarea se face pe o functie similara aflata in plata. Am fost trimisa la Ordonanta 10/2008 in anexa IV la o functie similara adica as soc grad principal baza este-maxim-1120. Modalitatea de calcul 1120 la care se adauga 10%spor de vechime si plus 15%spor de incadrare psihica.
Problema e ca in prezent doamna are un salariu de baza brut de 1334, fapt pentru care a trezit nemultumirea acesteia. Iar intrebarea este de ce nu se porneste de la acest salariu brut de 1334? De ce doar atunci cand se trece la o alta transa de vechime se aplica acea formula de calculSb (1plus nr de clase *2,5%) si se pleaca de la baya existenta. Cum sa ii explic angajatei ca sa inteleaga foarte bine?

Aceasta se simte nedreptatita dat faptului ca dupa promovare nu creste salariul mai mult decat are in prezent ci i se diminueaza de fapt.
Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Olga Savu
 User  Olga Savu
a intrebat la 31 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024