ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Carei trepte de salarizare pot fi incadrata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o vechime in contabilitate 16 ani, facultatea de 3 ani specializare "contabilitate si informatica de gestiune" terminata in 2011 pot fi incadrata ca economist III, II, I sau IA? Unii spun ca trebuie sa ai 3 ani de la terminarea facultatii, dar fara vechime in domeniu. Exemplu: o colega a terminat facultatea acum trei ani fara vechime si a fost trecuta ca economist I.

Adaugata in: Drepturi salariale
Mirela Gabriela Barbu
 User  Mirela Gabriela Barbu
a intrebat la 21 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mirela Gabriela Barbu
 User Mirela Gabriela Barbu
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Mai. 2012
Este serviciu de ambulanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Mai. 2012
Depinde si in ce tip de institutie sunteti incadrata. Legea 330/2009 pe care a citat-o dna Ganea se aplica in cazul salariatilor platiti din fonduri publice, caz in care salarizarea se face in functie si de legea salarizarii unitare.

Daca insa lucrati in instituie privata, atunci incadrarea se face in functie de grila de salarizare stabilita la nivelul fiecarui angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Mai. 2012
EXTRAS DI LEGEA 330 DIN 2009
SECTIUNEA a 3-a
Angajarea, promovarea si avansarea in functii, grade sau trepte
profesionale si gradatii a personalului contractual


Art. 8. -
1 Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in functii, grade sau trepte profesionale se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.
2 In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
3 Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se poate face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativele "foarte bun", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.
4 Avansarea in gradatia imediat superioara se face la indeplinirea conditiei de vechime prevazute de transele de vechime in munca.
5 Activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bun", "bun", "satisfacator" si "nesatisfacator".
6 Stabilirea concreta a criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale, in cazul avansarii sau ocuparii unui post vacant, se face prin hotarari ale Guvernului, initiate de fiecare ordonator principal de credite.
7 Persoanele incadrate in functii contractuale de debutant, cu salariul de debutant, vor fi salarizate astfel pana la expirarea perioadei de cel putin 6 luni, dar nu mai mare de un an, si vor fi avansate, pe baza de examen, in functia, gradul sau treapta profesionala imediat superioara.
8 Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Gratiela Petrescu Viviana Serni G Stancu George Andreescu Marius Ion