ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CE INSEAMNA program inegal contract munca (activitati de spectacole)?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,

Daca in contractul de munca este mentionat program de lucru inegal ( angajatorul are un contract de prestari servicii cu un organizator de spectacole si deci lucram la sediul organizatorului de spectacole) si intrucat sambata si duminica lucram mereau pentru ca se organizeaza spectacole, nu ar fi obligatoriu sa ofere 2 zile libere consecutive in timpul saptamanii? care ar fi articolul/legea? Pentru ca profitand de faptul ca este marcat program de lucru inegal, se ofera o singura zi libera, uneori nici o zi libera /saptamanal cu promisiunea ca in vacanta spectacolelor se va compensa prin liber dar problema este ca intrucat in unele luni se lucreaza cate 250 ore /luna, iar pe un an intreg se pot aduna chiar si peste 500 ore suplimentare, care nu sunt platite niciodata si pauza/vacanta lor de spectacole este mult mai mica, ceea ce inseamna ca nu se compenseaza decat un sfert din orele suplimentare cu libere, restul pierzandu-se. In plus, contractul fiind determinat, acestia il pot inceta pana in vacanta sau adeseori chiar cu motive de indisciplina.

Ce inseamna programul de lucru inegal? Este corect, ca in plus, de exemplu, seful spune ca a terminat lucrul cu tine pe ziua respectiva dupa ce ai lucrat deja peste 8 ore sa te sune telefonic sa revii in 15 min pentru inca 1-2 ore iar neputinta reintoarcerii sa constituie motiv de indisciplina? Este legal acest lucru? Ce articol ar fi incalcat?

Pe baza acestui contract de munca cu timp inegal, este legal sa te tina numeroase zile cu peste 12 ore /lucrate zilnic fara sa fie urmate de o pauza de 24 ore spunand ca in acest domeniu nu se ofera deoarece este o Ordonanta a spectacolelor care prevede altceva fata de Codul Muncii? De asemenea daca in cateva zile s-a lucrat pana la ora 2.00 noapte, de dimineata, deci 15-16 ore in continuu sa nu vrea sa iti accorde nici spor de noapte in cele 3-4 zile din luna respectiva?

Si toate aceasta bataie de joc pe un salariu extrem de mic de aprox 1270 lei net + 10% spor periculozitate intrucat presupune riscuri ....ceea ce este coparativ cu angajatii directi ai organizatorului de spectacole mult mai putin...... adica daca angajatorul insista pe ordonanta organizarii spectacolelor si a preluat de acolo doar aspectele negative de ce nu a preluat de acolo si pe cele pozitive, referiotare la o plata egala de salarii cu a angajatilor organizatorului de spectacole?
va multumesc,

Ela Ion
 User  Ela Ion
a intrebat la 21 Feb. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024