ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce salariu voi avea dupa reincadrare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: M-am angajat in anul 2008 la o institutie bugetara pe postul de economist III, odata cu Legea cadru 330/2009 am fost trecuta pe economist II pastrandu-se salariul avut anterior. Momentan sunt in concediu crestere copil, am nascut in 2011 alegand varianta de un an; in curand va trebui sa-mi reiau activitatea. Cu ce salariu ma va reincadra avand in vedere ca eram economist II cu salariul de economist III, ma va reincadra conform functiei respectiv gradului? Va multumesc.


Adaugata in: Drepturi salariale
Dana Matei
 User  Dana Matei
a intrebat la 26 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

10 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 31 Iul. 2012
Art 22 alin. din OUG 111/2010 a fost modificat prin OUG 124/2011 dupa cum urmeaza:

(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2012

ART. 22 din OUG 111 DIN 2010
;;;
;;;
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dana Matei la 31 Iul. 2012
Dupa cum va spuneam, in mod normal asa ar trebui sa se intamople. In caz ca nu se respecta aceste drepturi, faceti o sesizare catre ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Matei
 User Dana Matei
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Iul. 2012
La ce salariu am .... normal ca va trebui sa-mi dea si maririle. Eu imi doresc ca la reincadrare sa mi se dea salariul corect, conform cu realitate, dupa cum am mai spus aferent functiei si gradului. Vreau sa stiu daca asta este posibil sau va trebui sa incep sa fac reclamatii, sa aduc controale. V-am prezentat situatia ... sunt pe un post cu salariul mai mic decat ar trebui, iar odata cu intoarcerea as dori sa stiu daca acest lucru se poate corecta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dana Matei la 30 Iul. 2012
Sa inteleg ca dvs nu doriti maririle care s-au aplicat in timpul suspendarii?! Nu veniti ca nou angajat, ci reluati activitatea dupa o perioada de suspendare a contractului pentru concediu crestere copil. Iar odata cu revenirea ar trebui sa beneficiati de aceste modificari, asa este corect. La fel, daca dvs plecati si se incadreaza o noua persoana pe acel post va beneficia de nivelul salarial corespunzator.

Insa daca sunteti incadrata in insitutie de stat, inlocuirea dvs nu va fi usoara, angajarea la buget fiind posibila numai dupa vacantarea a 7 posturi in unitate. Din cunostintele mele aceasta prevedere nu s-a modificat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Matei
 User Dana Matei
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2012
Incerc sa gasesc raspuns la aceasta problema deoarece sunt singurul caz din institutie si doresc sa fiu reincadrata corect, cu un salariu aferent functiei si gradului. Eu daca as pleca din institutia respectiva cine ar veni in locul meu ar primi o retributie corespunzatoare postului (adica mai mare decat primesc eu), iar mie nu mi se pare corect ca la revenire sa am cat am lasat + maririle ulterioare, este ca si cum as veni ca nou angajat.multumesc frumos pentru raspunsuri
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dana Matei la 29 Iul. 2012
Asa este, daca aceasta a fost marita pentru salariatii incadrati in unitate pe aceleasi pozitii, dvs ar trebui sa beneficiati de marirea ei. Aceleasi prevederi le regasiti si in cuprinsul legii 202/2002 privind egalitatea de sanse si tratament la locul de http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212" target="_blank" title="blocked::http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212 RELATII DE MUNCA">munca.

Art. 10
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212" target="_blank" title="blocked::http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212 RELATII DE MUNCA">munca sau la un loc de http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212" target="_blank" title="blocked::http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212 RELATII DE MUNCA">munca echivalent, avand conditii de http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212" target="_blank" title="blocked::http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212 RELATII DE MUNCA">munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212" target="_blank" title="blocked::http://www.memo.codulmuncii.eu/?cs=131212 RELATII DE MUNCA">munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Matei
 User Dana Matei
a raspuns userului Dana Matei la 28 Iul. 2012
In Legea 283/2011 avem:
art. 2 ,,In anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat,,
art. 3 ,,Prevederile art. 1 si 2 se aplica in mod corespunzator si personalului ale carui raporturi de munca sau serviciu au fost suspendate in conditiile legii si si-a reluat activitatea in anul 2012,,
De asemenea mai este specificat in Legea 284/2010 art. 16 (1) ,,Personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activitatii, isi pastreaza gradul sau treapta profesionala in care a fost incadrat anterior suspendarii si beneficiaza de salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale,,
Avand aceste legi, eu zic ca la reincadrare baza ar trebui marita.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Matei
 User Dana Matei
a raspuns la intrebare la 28 Iul. 2012
Adica voi avea acelasi salariu plus maririle care s-au facut in decursul a un an de zile?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iul. 2012
Dvs va veti relua activitatea pe acelasi post pe care il detineti in prezent dar pentru care contractul de munca este suspendat ca urmare a concediului crestere copil. Daca intre timp au intervenit modificari salariale de natura maririi sau acordarii altor beneficii, dvs ar trebui sa primiti si acele drepturi, asa cum de altfel prevede si legea 202/2002 a egalitatii de sanse la locul de munca.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024