ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere - ce drepturi am?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Revin cu noi informatii. Pe 4 iulie, exact in ziua in care m-am intors din concediu de odihna, am fost concediata pe motiv de desfiintare post. Aceasta concediere nu este legala. Eu stiu baza legala. M-am hotarat sa plec. Mi-au promis un salariu compensatoriu. Eu nu am incredere ca ei imi vor da acest salariu. Sa le cer un document scris? Am ajuns la o intelegere verbala: sa lucrez pana pe 31 iulie, program normal de la 8:30 - 18:00, deci nu am avut preaviz.
Intrebarile sunt: ce drepturi banesti mi se cuvin?
Cu ce articol mi se incheie contractul de munca tinand cont ca a fost concediere colectiva din initiativa angajatorului? Este valabil contractul colectiv la nivel de ramura (agro alimentara), in conditiile in care noi nu avem nici sindicat, nici reprezentanti ai salariatilor, doar contractul individual de munca din 2004. Intentia lor este sa ma determine sa-mi dau demisia. Multumesc anticipat.

Adaugata in: Drepturi salariale
Mihaela Mirzacu
 User  Mihaela Mirzacu
a intrebat la 17 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2012
Daca este vorba de concediere pe motive neimputabile salariatului, nu e ok sa nu existe preaviz. Ar trebui sa aveti un minim de 20 de zile lucratoare preaviz, asa cum prevede legea. Inteleg insa ca dvs ati incetat prin acordul partilor, cel putin asa reiese din primele randuri. Caz in care, incetarea se face cu art. 55 litera b din Codul muncii republicat. Nu imi dau seama insa daca ati pleacat sau urmeaza sa plecati. Demisia implica de asemenea preaviz prevazut in contractul de munca, pe care va trebui sa il respectati conform legii si contractului.

Referitor la drepturile banesti cuvenite, angajatorul ar trebui sa va acorde toate drepturile prevazute in Contractul de munca, Regulamentul intern si contractul colectiv de munca incheiat la nivel de unitate sau ramura. Salariul compensatoriu se acorda in cazul in care apare in Regulamentul intern sau Contractul colectiv, sau daca este vorba de concediere colectiva, caz in care se aplica prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024