ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concediu de odihna dupa reintegrare ca urmare a unei decizii a instantei?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



Un salariat a fost reincadrat de o societate ca urmare a unei decizii a instantei si I-au fost platite drepturile salariale aferente perioadei de la concediere pana la reintegrare. Dupa doua saptamani, angajatul si-a dat demisia si a solicitat plata zilelor de concediu aferente perioadei in care s-a derulat litigiul (un an jumatate).

Societatea considera ca in drepturile salariale platite la reincadrare au fost incluse si zilele de concediu. Practic, daca ar acorda / plati zilele de concediu pentru perioada litigiului, ar efectua o dubla plata.

Are angajatul dreptul la plata acestor zile? Ce poate face in situatia in care angajatorul refuza cererea angajatului?

Andrei Aldea
 User  Andrei Aldea
a intrebat la 17 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Andrei Aldea la 22 Dec. 2015
Angajatorul trebuie sa acorde concediul de odihna deoarece ese un drept care rezulta din insasi reintegrare si care trebuie efectuat in natura, cu plata indemnizatiei prevazute de lege si cu plata drepturilor cuvenite pentru toata acesta perioada.
Anularea deciziei de concediere si reintegrarea salariatului a produs efecte asupra tuturor drepturilor de care acesta a fost lipsit fiind repus in situatia anterioara concedierii. Asadar, efectele nulitatii retroactiveaza pana la momentul emiterii deciziei, partile fiind puse in situatia anterioara, prezumandu-se existenta neintrerupta a raportului de munca dintre parti pe perioada cuprinsa intre data emiterii deciziei si data reintegrarii. Prin urmare, angajatorul datoreaza salariatului drepturile salariale si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta daca nu ar fi intervenit concedierea, prevazute legal sau stabilite in contratul individual de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Aldea
 User Andrei Aldea
a raspuns userului adriana iancu la 18 Dec. 2015
Va multumesc pentru raspuns.

Prin urmare, in situatia de fata, daca angajatorul este de acord doar cu plata salariilor, nu si cu plata zilelor de concediu, singura solutie este pornirea executarii silite, iar cuantumul in bani sa fie determinat de un expert contabil?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Dec. 2015
Art. 80 alin. (1) din Codul muncii republicat prevede ca in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei
despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

Indemnizatia pentru concediul de odihna se acorda atunci cand el beneficiaza de concediul respectiv.
Pentru perioada ulterioara incetarii pana la data reintergrarii vorbim de un drept care rezulta din insasi reintegrare si care trebuie efectuat in natura, cu plata indemnizatiei prevazute de lege si cu plata drepturilor cuvenite pentru toata acesta perioada asa cum apare in titlul executoriu. Daca CIM inceteaza dupa decizia instantei, se va plati concediul.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu adriana iancu Viviana Serni alexei delimart George Andreescu Gratiela Petrescu