ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o intrebare legata de concediul de odihna neefectuat. Sora mea este angajata la o firma din data de 29.08.2011 si incepand cu 01.07.2012 a intrat in concediu de maternitate (cod 08), fiind insarcinata in luna a 8-a. Ea nu a efectuat nici o zi de concediu din cele cuvenite pana acum. Ar trebui sa-i fie platit concediul de odihna neefectuat atunci cand intra in concediul pentru crestere copil?
Eu stiam ca doar la incetarea contractului se plateste concediul de odihna neefectuat, dar daca intra in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani, nu risca sa se prescrie dreptul la plata concediului neefectuat?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Si daca puteti sa-mi spuneti cam ce ar trebui sa-i spuna angajatorului daca acesta refuza sa i-l plateasca, va intreb deoarece si atunci cand a dus medicalul au spus ca nu ei trebuie sa i-l plateasca, ci statul. Apoi am vorbit cu seful ei si i-am spus ca face o confuzie, ca acela nu este concediul de 2 ani ci concediul de maternitate, adica cele 126 de zile la care are dreptul orice salariata insarcinata si ca pe acela trebuie sa i-l plateasca angajatorul si mai apoi angajatorul isi recupereaza banii de la FNUASS.
Multumesc.

Adaugata in: Drepturi salariale
Adriana Pelcaru
 User  Adriana Pelcaru
a intrebat la 06 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Concediul de odihna poate fi efectuat si imediat dupa cel de maternitate, daca sora dvs doreste acest lucru, iar apoi va intra in concediu crestere copil la solicitarea ei. Daca nu opteaza pentru aceasta varianta, va efectua concediul dupa revenirea din crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2012
Concediul de odihna neefectuat la care are dreptul, pentru cazul prezentat, se va reporta pentru anul in care va relua activitatea. Nu se compenseaza in bani.
Concediu de maternitate se depune la angajator pentru plata. Acesta are obligatia stabilirii valorii indemnizatiei si platii acestuia la data de plata a salariilor. Intr-adevar, indemnizatia se suporta din FNAUSS.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024