ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

conditii de incadrare grupa munca si acordare spor pericol svsu.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


potrivit art.38 alin.1din lege 307/2006 personalul angajat al serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta se incadreaza in aceleasi conditii de munca cu pompierii miltari.legea 121/1996 specifica la art.26 ali.2 incadrarea in grupa a-2-a de munca si la art 29 acordarea sporului de pericol.acest lucru este stipulat si hg 1294/2001,anexa 2.

Calatele Svsu
 User  Calatele Svsu
a intrebat la 30 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2015
Legea 307/2006
Art. 38.
(1) Personalul angajat al serviciilor de urgenţă voluntare/private se încadrează în condiţii de muncă similare personalului serviciilor de urgenţă profesioniste.
(2) Personalul serviciilor de urgenţă voluntare/private are obligaţia să poarte uniformă, echipament de protecţie şi însemne distinctive, ale căror descriere, condiţii de acordare şi folosire se stabilesc prin regulament elaborat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, aprobat prin hotărâre a Guvernului şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(3) Consiliul local, administratorul sau conducătorul instituţiei asigură gratuit personalului serviciilor de urgenţă voluntare/private uniforma şi echipamentul de protecţie adecvate misiunilor pe care le îndeplineşte, iar în cazul în care pe timpul intervenţiei i s-au degradat îmbrăcămintea ori alte bunuri personale, îl despăgubeşte în mod corespunzător.
Art 40
(1) Personalul serviciilor de urgenţă voluntare are dreptul la indemnizaţii pentru timpul efectiv de lucru la intervenţii şi la celelalte activităţi prevăzute în programul serviciului.
(2) Cuantumul orar al indemnizaţiei prevăzute la alin. (1) se stabileşte şi se acordă de consiliul local, diferenţiat pe categorii de funcţii.
Aceasta lege se refera la personalul din serviciile de urgenta voluntare/private aflate in subordinea consiilor locale in timp ce Legea 121/1996, reglementeaza organizarea si functionarea Corpului Pompierilor Militari.
Legea 12/1996
Art. 26.
(1) Dreptul la pensie al ofiţerilor, maiştrilor militari, subofiţerilor, militarilor angajaţi pe bază de contract şi al salariaţilor civili din Corpul Pompierilor Militari se stabileşte în condiţiile legii.
(2) Personalul militar al Corpului Pompierilor Militari, care îndeplineşte atribuţii şi activităţi de intervenţie, se încadrează în grupa I de muncă.
(3) Personalul militar al Corpului Pompierilor Militari, altul decât cel prevăzut la alin. (2), se încadrează în grupa a II-a de muncă.
(4) Încadrarea în grupe de muncă a personalului militar al Corpului Pompierilor Militari se stabileşte prin ordin al ministrului de interne.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024