ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de mandat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este suma maxima care poate fi stipulata in contractul de mandat al directorului general, tinand cont de faptul ca prin ordonanta 79/2008 cuantumul maxim al salariului era plafonat la nivelul indemnizatiei secretarului de stat la data de 01.07.2010?
La data de 01.06.2010 aceasta era de 6691 lei iar prin legea privind reducerea salariului bugetarilor acestea au fost reduse cu 25% pana la 01.01.2011, deci si cel al secretarului de stat.
Considerati ca implicit trebuia redusa si suma din contractul de mandat al directorului general la suma de 5018 lei?

Adaugata in: Drepturi salariale
Cristian Nicolaescu
 User  Cristian Nicolaescu
a intrebat la 11 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Oct. 2012
Corectie: Nivelul remuneratiei directorului din regiile autonome sau companiile unde statul este actionar unica sau majoritar nu poate depasi remuneratia secretarului de stat. Insa prevedrea nu se aplica si in mediul privat sau acolo unde statul nu este actionar.

Art. 3^1 din OUG 79/2008

(1) Directorul general/directorul beneficiaza de o remuneratie lunara acordata prin contractul de mandat, dupa cum urmeaza:

a )la nivelul regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale si societatilor comerciale aflate in coordonarea, subordonarea sau sub autoritatea ministerelor, organelor de specialitate ale administratiei publice centrale si a autoritatilor publice centrale la care statul este actionar unic sau majoritar, precum si al filialelor acestora, remuneratia nu poate depasi nivelul indemnizatiei lunare acordate prin lege pentru functia de secretar de stat;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Oct. 2012
Dumneavoastra vorbiti de directorul general al unei companii? Pentru ca in acest caz, nu vad legatura dintre directorul general si secretarul de stat. In OUG amintita personal nu am regasit o astfel de prevedere.

Daca respectivul director este incadrat in sistemul bugetar, atunci si venitul lui s-ar fi redus conform prevederilor referitoare la reducerea salariilor cu 25%, aceasta a fost aplicata tuturor bugetarilor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024