ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum as putea obtine sporuri la salariu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Ma numesc Stefan Florin si lucrez ca educator la un centru de recuperare pentru tineri cu dizabilitati din cadrul Directiei Sociale din municipiul unde locuiesc. Conform H.G. nr. 153 /2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare "Sănătate şi asistenţă socială", ar trebui sa primesc un spor de 15% din salariul de bază.
Anexa nr. II la lege reglementeaza drepturile de natura salariala ale personalului care face parte din Familia ocupationala de functii bugetare "sanatate si asistenta sociala". In capitolul II al Anexei nr. II sunt prevazute sporurile care se acorda in raport cu conditiile in care se desfasoara activitatea pentru personalul din unitatile de asistenta sociala/centre cu sau fara personalitate juridica/servicii sociale cu sau fara cazare.
Pentru personalul prevazut in Anexa nr. II la Legea-cadru nr.153/2017, cuantumul sporurilor pentru conditii de munca se determina conform Regulamentului-cadru de acordare a sporurilor, elaborat de Ministerul Sanatatii si aprobat prin Hotarare a Guvernului.
Regulamentul cadru privind stabilirea locurilor de munca prevazute în Anexa II la Legea - Cadru nr. 153/2017 precum si conditiile de acordare a acestuia se aplica și unitatilor de asistenta sociala/centre cu sau fara personalitate juridica/serviciilor sociale cu sau fara cazare.
Locurile de munca, categoriile de personal si marimea concreta a sporului pentru personalul din unităţile de asistenţă socială/centre cu sau fără cazare, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite (stres sau risc), conform prevederilor art. 14 alin. (1) lit. e) de la cap. II din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare sunt prevazute în HG nr.153/2018 -Anexa nr. 9, care este dedicata personalului care lucreaza în centre cu sau fara personalitate juridica/servicii sociale cu sau fara cazare, respectiv litera B din punctul V., ce stipulează: ,,B. Spor de 15% din salariul de bază, acordat pentru personalul din:
4. unităţile de asistenţă socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu sau fără cazare, care acordă servicii persoanelor cu handicap (adulţi şi copii), altele decât cele menţionate la pct. I.,,
Ma incadrez în categoria de persoane la care se referă HG nr.153/2018 -Anexa nr. 9, respectiv faptul că acordăm servicii persoanelor cu handicap. Actul normativ precizat conferă dreptul persoanelor la care se referă să le fie stabilite drepturile salariale prin acordarea sporului de 15% din salariul de bază Va intreb daca angajatorul meu, Directia Sociala , este obligata sa-mi acorde acest spor si daca este obligata ca pana la sfarsitul anului sa-mi acorde voucher-ul de vacanta, deoarece pana acum nu l-am primit. Va multumesc!


Florin Stefan
 User  Florin Stefan
a intrebat la 22 Oct. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024