ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


cum calculez salariul saptamanal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat cu norma saptamanala de 29 ore, adica lucreaza de luni pana vineri (inclusiv) trei ore/zi, iar sambata (sau duminica-la alegerea lui) 14 ore/zi .
Pentru ca nu m-am intalnit pana acum cu aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez, va rog sa ma ajutati cu modul de calcul al acestui salariu.
Multumesc

Gabriela Andres
 User  Gabriela Andres
a intrebat la 08 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2014
In primul rand ca programul acelui salariat nu respecta legea, el nu poate lucra 6 zile pe saptamana, iar din descrierea dvs asa s-ar parea ca se intampla. Salariatul cu CIM poate lucra maxim 5 zile pe saptamana, cu un repaus saptamanl de 2 zile consecutive, sambata si duminica.

Pentru perioadele in care nu poate beneficia de repaus in zilele de weekend i se va acorda un spor la salariu pe care il stabiliti prin CCM sau CIM, in functie de situatia din firma dvs., iar pe langa acest spor va asigurati ca beneficiaza de repaus saptamanal in doua zile consecutive din saptamana. Totodata, un salariat nu poate lucra 14 ore pe zi, nu este legal nici acest aspect. El poate lucra 12 ore maxim, iar cand se intampla acest lucru va beneficia de 24 de ore repaus dupa finalizarea programului.

Calculati media lunara a orelor de lucru si stabiliti salariul lunar, tinand cont de salariul minim stablit la nivel de tara. Calculul se face prin inmultirea orelor lucrate in luna (norma total) cu salariul orar: numarul de zile lucratoare lunare (21, in medie) x salariul orar = salariul de incadrare lunar care trebuie sa apara in contractul sau de munca.

Atentie la prevederile legale, sa nu aveti probleme la un control al inpsectorilor ITM.

Alte intrebari despre Drepturi salariale