ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum este cu avansul si lichidarea?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Am si eu o nelamurire, nu inteleg prea bine cum e cu lichidarea si avansul. M-am angajat pe data de 13 ianuarie la o firma unde salariul se da sub forma de avans si lichidare, pe 10 si 25. Cand ar trebuie sa primesc prima parte din salariu? Tin sa precizez ca pana azi, 31 ianuarie nu am primit nimic. Acum pe 10 februarie cat ar trebui sa primesc sau cum se calculeaza? Am un salariu lunar de 1500 ron. Va multumesc si astept un raspuns.

Adaugata in: Drepturi salariale
Eliza Vasile
 User  Eliza Vasile
a intrebat la 31 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eliza Vasile
 User Eliza Vasile
a raspuns userului georgeta ganea la 04 Feb. 2014
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2014
1500/21 zile lucratoare din luna *15 zile lucrate de dvs de la angajare pana pe data de 31=1071 lei brut la care se calculeaza contributiile, impozitul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Eugenia Duta la 03 Feb. 2014
Daca platiti asa cum sugerati dvs un salariat incadrat cu minim pe economie, de exemplu, ar insemna ca lunar nu se respecta nivelul salariului minim brut, cuvenit pentru perioada lucrata pentru care a fost calculat, adica pentru luna anterioara, in unele cazuri chiar pentru cea in curs (atunci cand salariul este platit in ultima zi din luna, salariul corespunde lunii in curs).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Eugenia Duta la 03 Feb. 2014
Modalitatea de plata tip avans si lichidare se stabileste la nivel de unitate, nu este prevazuta ca obligatie legala. Insa nu puteti sa impartiti salariul cuvenit pentru o luna in plata acordata in urmatoarele doua luni. De exemplu, pentru luna ianuarie, angajatul trebuie sa primeasca salariul integral cel tarziu pana la finalul lunii februarie, si nu o parte in februarie si una in martie pentru ca se incalca legea. Nu este chiar corect cum spuneti dvs. Modalitatea de plata de tipul avans si lichidare inseamna impartirea salariului in doua transe, dar platite in aceeasi luna, in februarie pentru luna ianuarie mai exact. Nu se face nicio rectificare asupra salariului asa cum spuneti dvs, el se calculeaza lunar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Eugenia Duta
 User Eugenia Duta
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Feb. 2014
Buna ziua. Parerea mea este usor diferita. Avansul se acorda pe 25 ale lunii pentru zilele lucrate intre 1-15 din luna respectiva. Cele 10 zile diferenta sunt necesare pentru a calcula orele de prezenta, absentele din diverse motive (invoiri, medicale etc). Pe 10 luna urmatoare se calculeaza lichidarea lunii anterioare. Eventualele diferente sau incorectitudini din avans se rectifica atunci.

Geni Duta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Nici nu aveati cum sa primiti, pentru ca salariul se plateste retroactiv, pentru luna anterioara celei in care ati lucrat. Deci in februarie primiti salariul pentru luna ianuarie.

Pe data de 10 vi se va vira o parte din salariu care reprezinta avansul si pe data de 25 a lunii restul de salariu, reprezentand lichidare. Cat si cum sunt impartite cele doua sume se stabileste la nivel de unitate, este procedura interna. Poate fi si 50% - 50%, cele doua bucati de salariu pot fi egale.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024