ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum imi pot obtine legal drepturile salariale?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez intr-un magazin Shop&Go de 9 luni iar din aprilie am ocupat functia de sef magazin desi eu am contract de casier,iar ieri am fost data telefonic afara fara nicun motiv intemeiat,fara o dovada.Am cerut in data de 16.06 preaviz care nici macar nu au avut bunul simt sa mi-l dea la semnat si mai aveam de stat pana in data de 06.07.2016.Ieri m-a sunat francizorul si mi-a zis ca de maine(adica de azi) sa nu mai vin si ca am de platit 59 de pachete de tigari si cateva bauturi spirtoase ce depasesc valoarea de 50 lei ca asa le-a iesit lor(lui si patronului) la inventarul din ultima saptamana(in conditiile in care ei nu au trecut de mai bine de doua saptamani in magazin iar eu am tot tinut evidenta stocurilor si am tot acoperit pierderile) si ca nu mai au nevoie de mine ca au suficient personal,desi noi putini ca personal.Situatia in care ma aflu m-a daramat emotional,stiind cat timp am investit si cata daruire in munca mea.Cum imi pot recupera drepturile salariale de la acesti indivizi neseriosi?Va rog sa ma indrumati pentru reclamatii catre institutii(ITM,ANNAFs.a).

Nicoleta Ramona Toader
 User  Nicoleta Ramona Toader
a intrebat la 01 Iul. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoleta Ramona Toader
 User Nicoleta Ramona Toader
a raspuns userului adriana iancu la 03 Iul. 2016
Va multumesc din suflet!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2016
In primul rand faceti sesizare catre ITM.
Sesizarea poate fi facuta direct sau in scris si este o operatiune scutia de taxa. Aceasta sesizare trebuie sa contia numele complet al reclamantului, codul numeric personal, adresa completa, datele de identificare ale angajatorului insotite de adresa locurilor in care acesta isi desfasoara activitatea. Referirile din sesizare trebuie sa contina ziua, luna si anul, iar informatiile trebuie sa fie cat mai concise si solicitarile sa fie clar precizate.
In al doilea rand aveti la dispozitie si instanta de judecata. Puteti depune o cerere de chemare in judecata la instanta competenta (Tribunalul de domiciliu). Aveti la dispozitie trei ani de zile de a apela la instanta pentru recuperarea drepturilor salariale restante.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024