ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum pot face o reclamatie catre itm?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua a-s vrea sa fac o plagere catre itm impotriva angajatorului meu pentru nerespectarea contractului de munca ,sunt angajat din noiembrie 2014 cu CIM pe 8 ore insa in realitate muncesc 10 ore in zilele cand nu mergem in camp (lucrez in agricultura ca tractorist)iar atunci cand se merge in camp 15-16 ore pe zi de mentionat este faptul ca lucrez si sambata si duminica ,pentru munca depusa in plus nu primim nimic nici compensare prin zile libere sau baneasca ,pe langa toate acestea mai au si o ferma de vaci unde sunt obligat sa lucrez pentru ca altfel sunt amenintat cu ,concedierea daca avem de obiectat se ni-se vorbeste pe un ton rastit urmat de jigniri niciunul din colegi si nici eu nu avem curajul sa facem plangere pentru ca se cunosc cu cei de la ITM si in cazul acesta doar noi am avea de pierdut va rog daca sunteti amabili sa ma sfatuiti in acest demers .Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Drepturi salariale
Ionel Florin Cioanta
 User  Ionel Florin Cioanta
a intrebat la 10 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iun. 2015
In cazul drepturilor salariale neacordate la time sau chiar refuzate, solutia o reprezinta actiunea in instanta de judecata. Cei de la ITM vor putea sanctiona contraventional angajatorul pentru neacordatea drepturilor mentionate asa cum il obliga Codul muncii sa o faca, dar nu va garanteaza recuperarea lor.

Pentru obligatia de a respecta confidentialitatea datelor dvs. despre care v-a mentioant dna Iancu exista si o lege, aceasta este 677/2001 privind protectia si persoanelor cu privinre la operarea datelor cu caracter personal. Numele intra in aceasta categorie, a datelor personale.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Iun. 2015
Daca dumneavoastra considerati ca angajatorul va incalca drepturile prevazute de lege puteti face sesizare la Inspectia muncii.
Legea 108 / 1999 este cadrul legal de functionare a Inspectoratelor teritoriale a muncii. Acestea sunt organisme in a caror atributii intra controlarea angajatorului, in privinta respecatrii legislatiei muncii.
Inspectorii sunt obligati de lege sa respecte confidentialitatea oricarei reclamatii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniu si, de asemenea, sunt obligati sa nu dezvaluie faptul ca inspectia a fost efectuata ca urmare a unei reclamatii

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024