ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se calculeaza gradatiile...si sporurile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna seara, revin cu o intrebare cum se incadreaza un salariat adica respectiv cu asistent medical generalist principal licentiat, cu vechime 15 ani in aceeasi unitate spital clinic sub 400 paturi , care sunt sporurile permanente si cum se calculeaza conform legii salarizarii, se calculeaza din salariul de baza ori din salariu de baza realizat pe luna? multumesc

Adaugata in: Drepturi salariale
Maria Tache
 User  Maria Tache
a intrebat la 12 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2015
Legea 284/2010 este legea care stabileste salariile pentru functionarii publici. Modalitatea de calcul este destul de specifica in institutiile de stat, dar in general angajatorul trebuie sa respecte la incadrare nivelul salariului minim pe economie de 975 lei brut pentru norma intreaga.Sporurile care se acorda sunt cele negociate in contractual individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil. Conform prevederilor art. 22 din Legea 284/2010 suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza.Valoarea sporurilor se calculeaza la o valoare de refenta de 600 lei.
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ?n anul 2015
Salarizarea ?n anul 2015 a personalului plătit din fonduri publice
Art. 1.
(1) ?n anul 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de ?ncadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2014 ?n măsura ?n care personalul ?şi desfăşoară activitatea ?n aceleaşi condiţii şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi ?n anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare.
(2) ?n anul 2015, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de ?ncadrare se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2014, ?n măsura ?n care personalul ?şi desfăşoară activitatea ?n aceleaşi condiţii.
(3) ?n cazul schimbării condiţiilor ?n care ?şi desfăşoară activitatea, personalul beneficiază de drepturile corespunzătoare noilor condiţii, la nivelul acordat pentru funcţiile similare ?n plată din instituţia/autoritatea publică ?n care acesta este ?ncadrat.
(4) Valoarea de referinţă se menţine şi ?n anul 2015 la 600 lei.
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2), ?n anul 2015, personalul din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială beneficiază de drepturile salariale stabilite ?n conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială ?n anul 2015.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024