ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se calculeaza salariul in functie de coeficientul de ierarhizare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


cum se calculeaza salarul unui bugetar in functie de coeficientul de ierarhizare ? daca salarul minim este la bugetarii este de sase[ 600 ] sute roni.

Adaugata in: Drepturi salariale
Doru Tuvic
 User  Doru Tuvic
a intrebat la 12 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Doru Tuvic
 User Doru Tuvic
a raspuns userului Claudia Halmagean la 19 Sep. 2014
ce vrea sa insemne og 10 sau og 9? dupa 17 ani delucru in acelasi domeniu si aceeasi functie vi se pare ca sunt debutant? mai ales lucrand in sanatate ni se cer cursuri de specializare pe care noi ni le platim nu angajatorul
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Claudia Halmagean
 User Claudia Halmagean
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2014
Nu se aplica coeficinetii de ierarhizare din lege. Si da, se poate pleca de la salariul de 600 lei, Nu mai spuneti Roni (RON), va rog, asta nu e cuvant in limba romana. Inainte nu am folosit Rolii. (ROL). Moneda romaneasca e leul.
Ca sa incepi sa calculezi salariul unui bugetar se ia in considerare tot OG 10 sau OG 9. In acele grile, debutantii si/sau nu numai ei, au asemenea salarii de incadrare. La acele salarii se adauga sporul de vechime. Daca exista. Daca acel nou salar de baza e mai mare decat salariul minim pe economie, se ia in considerare acea valoare, daca nu, se incadreaza la 900 lei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului doru tuvic la 15 Sep. 2014
Salariul minim nu are cum sa fie 600 RON brut, nu pentru norma intreaga in orice caz. Daca asa apare in contract si lucrati cu norma intreaga atunci este ilegal. Iar coeficientii de ierarhizare, desi apar in lege, ei nu se utilizeaza inca, din lipsa de fonduri, in mai toate unitatile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Doru Tuvic
 User Doru Tuvic
a raspuns userului adriana iancu la 12 Sep. 2014
si daca la functia de infirmier cu 17 ani vechime, cat este salarul cu un coeficientul de 1,80 daca se porneste de la 600 ron?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2014
Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a fost publicata in Monitorul Oficial 877 din 28 decembrie 2010. Actualizata la 19 mai 2014.
Art. 10
(1)Salariile de baza, soldele/salariile de functie si indemnizatiile lunare de incadrare se stabilesc prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare cu valoarea de referinta, rotunjindu-se din leu in leu in favoarea salariatului.
Art. 14
Diferentierea salariilor de baza, a soldelor/salariilor de functie si a indemnizatiilor lunare de incadrare se realizeaza prin utilizarea unor coeficienti de ierarhizare cuprinsi in intervalul 1,00, pentru functia cu cea mai mica responsabilitate, si 15,00, pentru functia cu cea mai mare responsabilitate in stat.



Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024