ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se reincadreaza un asistent medical comunitar in grad principal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum se reincadreaza un asistent medical comunitar in grad principal, angajat de Primarie, ca urmare a promovarii examenului de grad principal in ianuarie 2016, avand studii postliceale sanitare absolvite in 2002, de la ce salar de incadrare se porneste? de la 1063 sau 1368 conf. ordonantei 17/2008 si legii 284/2010 la care se adauga sporurile cuvenite (vechime, preventie, majorare 25% si cei 100 lei acordati in ianuarie 2015)?
Multumesc,

Adaugata in: Drepturi salariale
Iulia Cozma
 User  Iulia Cozma
a intrebat la 03 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2016
Finantarea programelor de asistenta comunitara se realizeaza cu fonduri din bugetul de stat, bugetul autoritatilor locale, precum si din alte surse, inclusiv din donatii si sponsorizari, in conditiile legii. Prin urmare, salarizarea personalului care isi desfasoara activitatea in asistenta medicala comunitara se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
In anul 2016 salarizarea personalului platit din fonduri publice se va realiza in conformitate cu OUG 57/2015 astfel:
Art. 1.
(1) In anul 2016, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2015, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii si nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) In anul 2016, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare, care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul lunar brut, indemnizatia lunara bruta de incadrare, se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2015, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulia Cozma
 User Iulia Cozma
a raspuns userului adriana iancu la 06 Mar. 2016
Asistenta medicală comunitara cuprinde ansamblul de activităţi şi servicii de sănătate organizate la nivelul comunităţii pentru soluţionarea problemelor medico-sociale ale individului, în vederea menţinerii acestuia în propriul mediu de viata şi care se acorda în sistem integrat cu serviciile sociale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2016
Va rog sa-mi spuneti ce intelegeti prin "asistent medical comunitar".

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton G Stancu Marius Ion alexei delimart Gratiela Petrescu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024