ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum voi fi plătit dacă lucrez după pensionare ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez ca profesor într-un liceu tehnologic și în data de 07.12.2015 am primit decizia de pensionare pentru limită de vârstă fiind nevoit să continui activitatea până la sfârțitul anului școlar. Întrebarea mea este: voi fi plătit normal ca până acum sau la plata cu ora ? Întreb asta pentru că între conducerea școlii și contabilitate părerile sunt împătțite.Vă mulțumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Ionică Păcuraru
 User  Ionică Păcuraru
a intrebat la 25 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionică Păcuraru
 User Ionică Păcuraru
a raspuns userului adriana iancu la 28 Ian. 2016
Eu imi continui activitatea pânÄ?? la sfârÈ??itul anului È??colar aÈ??a cum prevede Legea învÄ??È??Ä??mântului dar am primit decizia de pensionare pe 07.12.2015 È??i deja în ianuarie am primit prima pensie,deci pânÄ?? la sfârÈ??itul anului voi fi plÄ??tit normal sau la plata cu ora?intrb pentru cÄ?? la È??coala în care îmi desfÄ??È??or activitatea pÄ??rerile sunt împÄ??rÈ??ite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionică Păcuraru
 User Ionică Păcuraru
a raspuns userului adriana iancu la 28 Ian. 2016
Eu totuÈ??i am ieÈ??it la pensie la limitÄ?? de vârstÄ?? cu decizia din 07.12.2015 datoritÄ?? faptului cÄ?? am avut 9 ani È??i 6 luni în grupa I de muncÄ?? dar am rÄ??mas în activitate pânÄ?? la sfârÈ??itul anului È??colar aÈ??a cÄ?? intrebarea rÄ??mâne: voi fi plÄ??tit normal sau la plata cu ora ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2016
Cadrele didactice care urmeaza sa se pensioneze ca urmare a atingerii varstei standard de pensionare nu isi pot inceta activitatea in cursul anului scolar. Legislatia in vigoare arata ca profesorii se pot pensiona abia la inchiderea anului scolar in curs.
Art. 284 alin.(2) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, modificata prin OUG 49/2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative prevede ca, pensionarea unui salariat apartinand personalului didactic de predare poate interveni abia la momentul incheierii anului scolar, chiar daca acesta a implinit varsta standard de pensionare anterior.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024