ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cumul de functii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
La societatea la care lucrez beneficiez de doua CIM, cu functii diferite (cumul de functii). Unul de 8 ore si unul de 2 ore. Doresc sa stiu daca, pentru CIM de 2 ore, beneficiez de sporuri, CO si alte drepturi prevazute in CCM pe unitate, separat de contractul principal de 8 ore, si daca, la sfarsitul lunii trebuie sa mi se dea 2 fluturase de salarizare separate
Va multumesc..

Sevastian Iancu
 User  Sevastian Iancu
a intrebat la 19 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2013
Avand doua contracte de munca trebuie sa declarati care din ele reprezinta functia de baza, Anumite drepturi nu se acorda decat pentru functia de baza, respectiv tichete de masa si deducere personala. Deci anumite elemente sunt diferite.

Fluturasul se salarizare nu este un document obligatoriu, reglementat legal, el se elibereaza la cerere, nu reprezinta o obligatie a angajatorului eliberarea lui. Se poate emite un singur fluturas pe care sa aveti ambele venituri. Nu are o forma standard, el se elibereaza pentru clarificarea informatiilor catre angajat in ceea ce priveste salariul si contributiile platite.

In plus, fiind incheiate ambele contracte cu aceeasi societate concediile de odihna vor fi acordate simultan, nu puteti figura pe un contract in concediu si pe altul la lucru, pentru ca se considera ca nu va efectuati in natura concediul, nefiind deci respectat acest drept.

Pentru contractul cu timp partial in cuprinsul lui trebuie sa apara cateva detalii speciale, printre care si interdictia de efectuare a orelor suplimentare. Daca acestea lipsesc atunci contractul se considera a fi incheiat cu norma intreaga.

Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns la intrebare la 19 Iul. 2013
Pentru fiecare CIM beneficiati de aceleasi drepturi. Conf art 106 alin 1 CM salariatul ?ncadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă ?ntreagă, ?n condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Intrucat aveti 2 CIM, pe statul de plata veti figura cu 2 pozitii, aveti 2 salarii, deci trebuie sa vi se inmaneze 2 fluturasi de salariu.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024