ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Daca acordam diurna unui salariat ce documente trebuiesc ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Salariatul are functia de sofer si face curse doar in tara .
Daca ar trebui facut un act aditional in care sa specificam acordarea diurnei ?
Ce suma minima se poate da si in ce conditii.

Georgeta Lepus
 User  Georgeta Lepus
a intrebat la 02 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2014
Prevederile Codului Muncii referitoare la delegare și la detașare (art. 44 alin. 2, respectiv art. 46 alin. 4 din Codul Muncii), salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport și cazare, precum și la o indemnizație de delegare, ?n condițiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Diurna poate fi asimilată venitului salarial astfel fiind supusă impozitării și la plata contribuțiilor sociale, ?n conformitate cu art. 55 alin. 2 lit. i din Codul Fiscal, unde se prevede că: ?indemnizaţia şi orice alte sume de aceeaşi natură, primite de salariaţi pe perioada delegării şi detaşării ?n altă localitate, ?n ţară şi ?n străinătate, ?n interesul serviciului, pentru partea care depăşeşte limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotăr?re a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice?.
?n prezent, indemnizația zilnică de delegare și de detașare a personalului din instituțiile publice este de 13 lei, ( art. 9 din Hotăr?rea nr. 1860/2006), astfel, nivelul maxim ce poate fi acordat salariaților ce poate fi dedus și nu este asimilat veniturilor salariale este de 32,5 lei.
Atunci c?nd nu e necesară ?ncheierea unui contract colectiv de muncă la nivel de unitate( societatea are sub 21 de angajati), detaliile privind deplasarea salariatului, inclusiv stabilirea diurnei, vor fi prevăzute ?ntr-un act adițional la contractul individual de muncă.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024