ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

de ce nu mi se platesc orele suplimentare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua am lucrat la firma SC.CESIRO SA SIGHISOARA din 2006 pana in 2008.Am plecat cu lichidare si m-am reintors in 11.07.2013,in prezent lucrez tot la aceeasi firma,iar noul contract de munca a fost modificat fata de vechiul contract. Ca urmare : -se lucreaza 8 ore pe zi ori 5 zile pe saptamana.Mi s-a adus la cunostinta doar verbal ca se lucreaza ''la foc continu''si sambata si duminica -in contract nu se specifica acest lucru si nu am semnat pentru sambata si duminica. Mentionez ca primesc doar 4 zile pe luna libere si doar salariul minim pe economie si mi sa spus ca sambata si duminica se plateste dar in fond nu se plateste.In contract se mentioneaza clar 40 ore pe saptamana.Primesc unul din libere in saptamana schimb de noapte duminica zi in care nu se lucreaza duminica spre luni.De ce nu se platesc orele suplimentare de sambata ,duminica sau sa primesc zile libere pentru munca prestata? Daca e corect sa primesc doar 4 zile libere pe luna? Unde ma adresez in cazul in care sunt nereguli Va multumesc.

Stefan-ovidiu Moldovan
 User  Stefan-ovidiu Moldovan
a intrebat la 14 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2014
La intrebarea "De ce nu se platesc... " cred ca putem fi de acord ca nu am cum sa va raspund eu, sau alta persoana, cu exceptia angajatorului. Cel mai probabil acesta nu respecta prevederile legii referitoare la recompensarea repausului saptamanal lucrat si acordarea lui corecta, si nici pe cele referitoare la munca suplimentara.

Nu este corect sa aveti doar 4 zile libere, ar trebui sa primti un repaus in fiecare saptamana, de 2 zile consecutive, si spor pentru munca prestat in weekend, stabilit prin CCM sau CIM.

Cat despre munca suplimentara, ea se efectueaza numai cu acordul salariatului, cu exceptia situatiilor de forta majora sau in caz de accident, si se compenseaza fie cu timp liber platit corespunzator orelor astfel lucrate, acordat in urmatoarele 60 de zile, fie cu spor de minim 75% la salariul de baza corespunzator, daca nu poate fi acordat liberul.

Depuneti o plangere la ITM cu neregulile constatate si solicitati un control. Daca nu se rezolva nici asa, mergeti in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024