ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizie incetare CIM si transmitere revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
As dori sa ma ajutati in urmatorul caz :
O salariata depune nota de plecare in concediu pe data de 12 august ( 12.08 - 30.08 - concediu); tot in aceeasi data depune cerere incetare CIM in vederea pensionarii  (detine decizie de pensionare anticipata partiala de aproximativ un an) cu data de 1 septembrie ( zi nelucratoare). Ambele cereri au fost aprobate. Cu ce data emit decizia de incetare si in ce data transmit in Revisal?
Multumesc anticipat.

Adaugata in: Drepturi salariale
Elena Pop
 User  Elena Pop
a intrebat la 15 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Aug. 2013
Incetarea CIM trebuia sa fi avut loc in data emiterii deciziei de pensionare, conform legii, in urma cu un an adica. Iar ulterior sa fi fost incadrata cu un nou CIM si la momentul deciziei ei de a inceta raportul de munca se emitea o noua decizie de pensionare. La dat comunicarii deciziei de pensionare in mod normal CIM inceteza de drept in temeiul art. 56 alin. (1) litera c) din Codul muncii republicat.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
..............
c) [...] la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Daca s-a procedat corect si salariata dvs. a prestat activitate in baza unui contract nou asa cum am redat, iar ea solicita incetarea prin demisie in acest moment, atunci incetarea va avea loc dupa finalizarea perioadei de preaviz mentionate in contractul de munca. CO poate fi efectuat fara probleme in timpul preavizului, neafectand durata lui pentru ca nu este perioada de suspendare, ci un drept acordat in natura in baza legii.

Decizia de incetare se intocmeste in ziua incetarii, adica in ziua imediat urmatoare ultimei zile de preaviz, si tot atunci operati si in Revisal, cu transmiterea ulterioara catre ITM.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024