ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

detasare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am mai multi angajati care au fost detasati la o alta firma, angajatii sunt platiti de noi, de firma care a dispus detasarea, conducerea a hotarat majorarea salariilor. Cum procedam in acest caz pt transmiterea datelor pe revisal, cine opereaza marirea de salar?

Necula Monica
 User  Necula Monica
a intrebat la 19 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Iun. 2012
Nu se incheie contracte de munca pe perioada determinata in cazul detasarii, informatia este eronata. Salariatul activeaza in baza deciziei de detasare, si nu a unui nou contract de munca. Un nou contract de munca inseamna cumul de functii si nicidecum detasarea salariatului.

Atentie la alin. 2 al art. 47 pe care tocmai l-ati redat. Angajatul poate fi platit de catre angajatorul care a dispus detasarea, el beneficiaza de drepturile sale cele mai favorabile. In plus, nu reiese de nicaieri din lege ca in cazul detasarii este necesara incheierea unui nou CIM cu angajatorul la care s-a dispus detasarea. Cazurile in care pot fi incheiate contracte de munca pe perioade determinata sunt mentionate in Codul muncii destul de explicit. Detasarea nu se numara printre ele. Nu este vorba de o noua angajare ci de modificarea temporara a locului de munca de catre angajatorul cu care exista deja un contract semnat.

Art. 45
Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Angajatul figureaza deja in evidenta ITM ca fiind incadrat legal la angajatorul care dispune detasarea si ca desfasurand activitate la cel la care a fost detasat, in baza acordului si a deciziei de detasare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2012
Este gresit cum procedati privind plata salariatilor detasati de dumneavoastra.
Angajatoru lla care au fost detasati salariatii ,le incheie contracte de munca pe perioada determinata de timp pentru perioada cat sun detasati. Noul angajator are obligatia platii salariilor,platii contributiilor, declararii in REVISAL a contractelor si tot ce tine de acestea
Art. 47 din codul muncii republicat
1 Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
2 Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
3 Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
4 Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
5 In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. 1 si 2, salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2012
Orice modificare asupra contractul de munca se face de catre angajatorul cu care salariatul a semnat contractul. In situatia in care salariatul este detasat la un alt angajator, contractul sau de munca se suspenda ca urmare a dispunerii detasarii. Astfel ca nu aveti cum sa operati marirea salariilor in Revisal. Codul muncii prevede ca asupra contractelor suspendate nu se pot opera modificari, odata cu suspendarea CIM fiind suspendate toate termenele care au legatura cu modificarea, incetarea sau prelungirea contractului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024