ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

dobanzi la salarii restante anulate retroactiv abuziv


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma pensionarii dintr-o societate in insolventa au ramas restante salariale + dobanzi aferente pentru perioada 2011 pana in prezent. Societate lucreaza in momentul de fata pe productie in baza unui plan de reorganizare aprobat de judecatorul sindic numai ca dupa aprobarea acestuia (martie 2013) administratorul judiciar si actuala conducere a dispus taierea dobanzilor la salariile restante la toti salariatii plecati din societate incepand cu data lichidarii (cazul meu mai 2011) nu si si la actualii salariati care beneficiaza in continuare de calculul dobanzilor.
Totul s-a facut retroactiv, fara sa fim anuntati de aceste modificari.
Este corect cum s-a procedat? Ce lege le permite acest abuz? Nu este un caz de discriminare?

Codul muncii art.166(4) s-a abrogat?

Adaugata in: Drepturi salariale
Ionescu Cezar
 User  Ionescu Cezar
a intrebat la 26 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionescu Cezar
 User Ionescu Cezar
a raspuns userului adriana iancu la 28 Nov. 2014
Datoria fata de mine se intindea pe perioada ian - mai 2011 din care s-a platit ianuarie si februarie si a mai ramas neachitat pana in ziua de azi perioada martie - mai 2011. Data de 14 martie 2013 reprezinta data la care s-a aprobat planul de reorganizare care probabil coincide si cu data luarii deciziei de taiere a dobanzilor. Am o adeverinta din ian. 2014 eliberata la plecarea din societate (am mai lucrat 6 luni PFA in aceeasi functie si loc de munca) in care se specifica ca restantele se vor plati din vanzari de active, insa acestea fiind plati curente ar fi trebuit sa curga firesc dupa plecarea din societate pana la epuizarea lor. Se pare ca suma datorata nu este inscrisa la masa credala deci este undeva in aer. Posed si o adeverinta eliberata de dfirectorul financiar contabil care confirma suma restanta dar fara dobanzi din mai 2014 fara a specifica de unde se vor plati - din vanzari sau productie. Societatea lucreaza si incaseaza dar mereu apare acelasi motiv ca nu sunt bani, motiv care creu eu ca nu sta in picioare nici in fata instantei pentru ca in decursul a cel putin cinzeci de chenzine s-ar fi putut plati lejer datoria salariala. Cu siguranta afirm ca nu s-a vrut sa se plateasca mai ales ca in Romania societatilor in insolventa legea nu functioneaza decat in defavoarea celor pagubiti. Pentru a-mi recupera amiabil sumele restante am apelat la servicii de mediere insa nu s-au prezentat. Acesta este al doilea raspuns, l-am scris pentru ca nu gasesc nicaieri pe site primul meu raspuns catre dvs. Cu mii de multumiri, respect si consideratie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2014
Art 166(4) din Codul muncii nu s-a abrogat.
Art.166 (4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Ca urmare a intarzierii platii salariului, angajatorul va fi obligat la actualizarea sumelor restante cu rata inflatiei, ceea ce reprezinta prejudiciul efectiv, precum si la plata dobanzilor.
Nicio lege nu permite un abuz.
Da,r eu nu inteleg despre ce restante salariale este vorba in cazul dumneavoastra? Dumneavoastra ati plecat din societate in mai 2011, iar salariile restante sunt din perioada 2011-2013.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024