ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

dosar indemnizatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Ma numesc Anamaria si recent am devenit mama unui ingeras (mai exact pe 10 aprilie 2012). Acum ma aflu in concediu de maternitate pana la sfarsitul lunii iulie. Urmeaza sa imi depun dosarul pentru indemnizatie dar aici am intampinat o serie de probleme si anume ca firma la care am lucrat in perioada 11aprilie 2011 pana in 15 august 2011 s-a inchis. Am inteles de la fostul director ca firma se afla la lichidator si ca acesta s-ar afla in alt judet. Intrebarea mea este cum pot obtine adeverinta de venit de care am nevoie pentru dosarul de indemnizatie? Precizez ca din 16 august 2011 sunt angajata la o alta societate cu acte in regula. Pe cine am mai intrebat mi-a spus ca trebuie sa gasesc lichidatorul, dar sincer nu am nici o idee cum sa ajung la el. Poate exista si alta metoda de a face dovada cotizatiilor catre stat . Va multumesc si astept raspuns urgent .

Adaugata in: Drepturi salariale
Sau Anamaria
 User  Sau Anamaria
a intrebat la 13 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Marian Vasile la 31 Iul. 2012
ANAF emite adeverinte cu venitul pentru care s-a platit impozit si care a fost declarat la ei. Nu am spus nicaieri ca ar emite ANAF adeverinte cu venituri nete. Insa in cazul de fata situatia este destul de complicata, aceasta adeverinta ar putea fi emisa de lichidator, insa din ce inteleg eu este foarte greu de ajuns la el. Situatie in care ar trebui obtinuta o dovada a veniturilor, oficiala. Aprecierea mea este ca se poate incerca obtinerea unei astfel de adeverinte, o intrebare cred ca nu face rau nimanui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Marian Vasile
 User Marian Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iun. 2012
ANAF nu va elibera niciodata o adeverinta cu veniturile nete. Iar pe baza impozitului pe venit, mentionat de dvs., nu-i va calcula nimeni indemnizatia de crestere copil.
In cazul veniturilor din salarii, invocate pentru solicitarea concediului si indemnizatiei de crestere copil, dovada eliberata de angajator, cf. anexei nr. 2 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 111/2010, adoptate prin H.G. nr. 52/2011, nu poate fi inlocuita de niciun alt document.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sau Anamaria
 User Sau Anamaria
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Iun. 2012
Va multumesc pentru raspunsul promt.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Ar fi bine daca ti reusi sa luati cumva legatura cu lichidatorul pentru ca el trebuie sa va elibereze o adeverinta care sa faca dovada veniturilor realizate anterior lunii august 2011, astfel incat sa puteti face dovada stagiului de cotizare complet, de 12 luni. Luati legatura cu fostul angajator si intrebati-l cum puteti lua legatura cu lichidatorl.

Daca nu reusiti pe aceasta cale, puteti incerca la ANAF - Circa financiara de care apartineti, in functie de domiciliul dvs., de unde puteti obtine o dovada a veniturilor impozabile realizate in anul fiscal anterior. Indemnizatia crestere copil se plateste in baza impozitului pe venit platit in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Celelalte contributii nu sunt relevante pentru calculul acestui drept. Intr-o adeverinta de la ANAF insa ati avea dovada veniturilor si a platii impozitului pe anul anterior.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024